Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑβέβαιο το μέλλον των υπαλλήλων του Thomas Cook

Αβέβαιο το μέλλον των υπαλλήλων του Thomas Cook

Μετά την εξαγορά του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό C&N εκφράζονται πολλές φοβίες για μείωση του προσωπικού του Thomas Cook. Δημοσιεύματα του αγγλικού τουριστικού τύπου αναφέρουν […]

Μετά την εξαγορά του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook<.> από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό C&N εκφράζονται πολλές φοβίες για<...> μείωση του προσωπικού του Thomas Cook.

Δημοσιεύματα του αγγλικού τουριστικού τύπου αναφέρουν ότι με βάση την σύγκριση του αριθμού των απασχολουμένων στις δύο εταιρίες είναι πολύ πιθανό να γίνουν μειώσεις προσωπικού. Ο C&N έχει 11.000 άτομα προσωπικό, 2.000 υποκαταστήματα με 11 εκατ. πελάτες, 3 δισ. λίρες Αγγλίας ετήσιο κύκλο εργασιών, 46 αεροσκάφη (Condor), και είναι εξαπλωμένος στην Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γαλλία, την Αυστρία, την Πολωνία, και την Ουγγαρία. Από την άλλη πλευρά, ο Thomas Cook ενώ έχει 16.000 άτομα προσωπικό, λειτουργεί 1050 υποκαταστήματα, με 3,5 εκατ. πελάτες, έχει ετήσιο τζίρο 1,5 εκατ. λίρες Αγγλίας, διαθέτει 29 αεροπλάνα (JMC Airlines) και είναι εξαπλωμένος στην Αγγλία, την Ινδία, τον Καναδά, και την Αίγυπτο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook κ. John Donaldson ανακοίνωσε ότι ‘η παραπάνω σύγκριση δεν οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα, γιατί η φύση των εργασιών των δύο εταιριών είναι τελείως διαφορετική’.

Αντίθετα, ο διευθύνων σύμβουλος της C&N κ. Stefan Pichler ψάχνει για άμεση εξοικονόμηση χρημάτων. Πρόσφατα δήλωσε ότι οι συνεργίες που θα προκύψουν από την ένωση των δύο εταιριών θα είναι πολύ υψηλότερες από τα 15 εκατ. λίρες Αγγλίας το χρόνο, ποσό που δημοσίευσε ο αγγλικός τύπος. Ο κ. Picher δήλωσε ότι η τιμή της εξαγοράς (550 εκατ. λίρες Αγγλίας) είναι αρκετά χαμηλή αν μάλιστα συγκριθεί με την προσφορά του 1,6 δισ. λιρών Αγγλίας της C&N για την Thomson, ή την εξαγορά τελικά της Thomson από την Preussag ύψους 1,8 δισ. λίρες Αγγλίας.

Ο κ. Pichler αναφερόμενος στις συνεργίες δήλωσε ότι θα υπάρξουν πολλές και ιδίως στους κλάδους των εξόδων των αεροσκαφών, στις πτήσεις, στον σχεδιασμό και την διοίκηση της εταιρίας, στις εξαγορές ξενοδοχείων, και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024