Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΑναδιοργάνωση της δασοπυρόσβεσης με διεθνή συνεργασία
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Αναδιοργάνωση της δασοπυρόσβεσης με διεθνή συνεργασία

Χώρες με μεγάλη εμπειρία στη δασοπυρόσβεση όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία, και η Κύπρος έχουν προτείνει την αποστολή ειδικών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της βοήθειας για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τη διαχείριση εν γένει των περιοχών που κάηκαν από τις πρόσφατες τραγικές πυρκαγιές…

Χώρες με μεγάλη εμπειρία στη δασοπυρόσβεση όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία, και η Κύπρος έχουν προτείνει την αποστολή ειδικών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της βοήθειας για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τη διαχείριση<...>εν γένει των περιοχών που κάηκαν από τις πρόσφατες τραγικές πυρκαγιές. Η Κυβέρνηση θα δεχθεί και θα αξιοποιήσει την προσφορά των χωρών αυτών και θα προχωρήσει, μετά τις εκλογές, σε εμπεριστατωμένη εξέταση των επιστημονικών δεδομένων που θα της υποβληθούν, για την πλέον αποτελεσματική επαναφορά του περιβάλλοντος στις καμένες περιοχές.

Η τεχνογνωσία των χωρών που έχουν εμπειρία στη δασοπυρόσβεση θα αξιοποιηθεί επίσης σε μονιμότερη βάση ως προς τις μεθόδους και τους τρόπους δασοπυρόσβεσης. Έναντι των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, η Κυβέρνηση προτίθεται να συγκαλέσει Διεθνή Επιτροπή η οποία θα εξετάσει, θα συνδυάσει και θα κωδικοποιήσει λειτουργίες και εφαρμογές των χωρών που διαθέτουν την ως άνω τεχνογνωσία. Η επιτροπή αυτή θα κληθεί να λάβει υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες δασοπυρόσβεσης, ιδιαιτέρως τα νέα δεδομένα συμβάντων μεγάλης κλίμακας, (την έκταση της καταστροφής, την ένταση και τα καιρικά φαινόμενα, την ξηρασία, θερμοκρασία, ανέμους κλπ.), όπως αυτά προκύπτουν ως συνέπεια της κλιματολογικής αλλαγής.

Επίκαιρη, τέλος, και άξια εφαρμογής κρίνεται η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Γάλλο Πρόεδρο Nicolas Sarkozy και στον Πρόεδρο της Commission, Manuel Barroso για την συγκρότηση ενός ενιαίου και κοινού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δασοπυρόσβεσης, που θα καλύπτει κατ΄ αρχήν τις ανάγκες των Μεσογειακών Χωρών της Νότιας Ευρώπης. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία αναλαμβάνει την προώθηση των διαδικασιών για την κατά το ταχύτερο δυνατόν υλοποίηση της πρότασης Καραμανλή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024