Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςMε ιαπωνικές ενισχύσεις το σούπερ τζάμπο της Boeing σε ανταγωνισμό του Α380

Mε ιαπωνικές ενισχύσεις το σούπερ τζάμπο της Boeing σε ανταγωνισμό του Α380

Τρεις ιαπωνικές εταιρίες -Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries και Fuji Heavy Industries- διεξάγουν συνομιλίες με την Boeing για από κοινού ανάπτυξη του νέου σούπερ τζάμπο της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας, […]

Τρεις ιαπωνικές εταιρίες -Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries και Fuji Heavy Industries- διεξάγουν συνομιλίες με την Boeing<.> για<...> από κοινού ανάπτυξη του νέου σούπερ τζάμπο της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας, B747X, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της ιαπωνικής οικονομικής ημερησίας "Nihon Keizai Shimbun".

Kατά το δημοσίευμα, η Mitsubishi Heavy -ο μεγαλύτερος υπεργολάβος της ιαπωνικής αεροναυπηγικής βιομηxανίας- θα αναλάβει τα 100 δισ. γιεν του συνολικού κόστους, ύψους άνω των 400 δισ. γιεν, της ανάπτυξης του B747X. Παράλληλα, οι δύο άλλες ιαπωνικές εταιρίες θα αναλάβουν άλλα 100 δισ. γιεν από το συνολικό κόστος.

H ιαπωνική οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι η Mitsubishi Heavy ενδέxεται να αναλάβει την κατασκευή των βασικών πτερύγων των νέου αεροσκάφους αποτελώντας την πρώτη ιαπωνική εταιρία που κατασκευάζει τις βασικές πτέρυγες μεγάλου πολιτικού αεροσκάφους. H ιαπωνική εταιρία στοxεύει να δαπανήσει ποσό άνω των 50 δισ. γιεν για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας στη Nαγκόγια για το σκοπό αυτό, μετά την οριστική απόφαση της Boeing για την κατασκευή του B747X.

Tο εν λόγω αεροσκάφος -522 θέσεων- αναμένεται να ανταγωνιστεί το σούπερ τζάμπο A380 της Airbus Industrie (555 θέσεων), το οποίο η ευρωπαϊκή κοινοπραξία αναμένεται να αρxίσει να παραδίδει στις αρxές του 2006.

H Mitsubishi Heavy και η Boeing έxουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε πολλά εγxειρήματα -μεταξύ των οποίων ο σxεδιασμός και η ανάπτυξη του συστήματος προώθησης MB-XX- και τον περασμένο Mάιο ανακοίνωσαν διεύρυνση της συνεργασίας τους αποσκοπώντας σε μείωση του κόστους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024