Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκίνησε η διαδικασία συμμετοχής της Ελλάδας στο Visa Waiver Program

Ξεκίνησε η διαδικασία συμμετοχής της Ελλάδας στο Visa Waiver Program

Θετικές παρουσιάζονται οι εξελίξεις για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Visa Waiver Program, στα πλαίσια του οποίου οι Έλληνες ταξιδιώτες δεν θα χρειάζονται βίζα […]

Θετικές παρουσιάζονται οι εξελίξεις για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Visa Waiver Program, στα πλαίσια του οποίου οι Έλληνες ταξιδιώτες δεν θα χρειάζονται βίζα για την είσοδο<…>τους στις ΗΠΑ, αρκούμενοι στην επίδειξη του διαβατηρίου τους.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο θέμα:

«Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρέσβυ της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Α. Μαλλιά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας κ. Michael J. Jackson, με αντικείμενο την ετοιμότητα της Ελλάδας να ενταχθεί στο Visa Waiver Program.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Jackson ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβυ ότι, κατόπιν επίσημου αιτήματος της Υπουργού Εξωτερικών κας Condoleezza Rice, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ξεκίνησε την διαδικασία επίσημης επιλογής της Ελλάδας για συμμετοχή στο Visa Waiver Program.

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα των εντατικών προσπαθειών του Υπουργείου των Εξωτερικών κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και της εποικοδομητικής συνεργασίας με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αμερικανικής Διοίκησης. Σύντομα και πάντως πριν από το τέλος του χρόνου, αρμόδιοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης των ΗΠΑ πρόκειται να επισκεφθούν την χώρα μας ώστε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα η σχετική διαδικασία».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024