Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη στην Ερέτρια για το τουριστικό μέλλον της Εύβοιας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Σύσκεψη στην Ερέτρια για το τουριστικό μέλλον της Εύβοιας

Ταχεία υλοποίηση όλων των εξαγγελθέντων μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην πυρόπληκτη περιοχή της Εύβοιας καθώς και δυναμικές παρεμβάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω η εικόνα και το τουριστικό προϊόν του προορισμού…

Ταχεία υλοποίηση όλων των εξαγγελθέντων μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην πυρόπληκτη περιοχή της Εύβοιας καθώς και δυναμικές παρεμβάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου<...>να αναδειχθεί περαιτέρω η εικόνα και το τουριστικό προϊόν του προορισμού, ζητούν οι τοπικοί τουριστικοί φορείς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στην Ερέτρια, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), και στην οποία, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο τ. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του HATTA κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο εκπρόσωπος του Ξ.Ε.Ε. και πρόεδρος της ΕΞΑ-Α κ. Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ευβοίας κ. Θόδωρος Βενέρης και ο περιφερειακός διευθυντής ΕΟΤ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Μητρόπουλος, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κόσμο της Εύβοιας, υπό το πρίσμα των επιπτώσεων που επέφεραν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην κεντρική και νότιο Εύβοια ενώ έγινε εκτενής ενημέρωση των τοπικών επιχειρηματιών για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής στα οποία προχώρησε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, μετέφερε στον τουριστικό κόσμο της Εύβοιας την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής ξενοδοχίας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με καλό σχεδιασμό, στενή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, η ερχόμενη θερινή τουριστική περίοδος μπορεί να είναι εκ νέου ανοδική. Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι πέραν των μέτρων που υλοποιούνται για την υποστήριξη των πυρόπληκτων και των παρεμβάσεων που δρομολογούνται για την ενίσχυση του τουρισμού το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξει μία γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων, Πολιτείας – Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πολιτών, στο θέμα της πρόληψης και της πυροπροστασίας και να τηρούνται απαρέγκλιτα ορισμένοι στοιχειώδεις κανόνες (π.χ. έγκαιρος σχεδιασμός πολύ πριν την έναρξη κάθε περιόδου, συνεννόηση και συντονισμός με τους φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες, σχολαστικός καθαρισμός κτημάτων, αγροτεμαχίων, δημόσιων χώρων από ξερόχορτα και εύφλεκτα υλικά κ.λπ.).

Ο πρόεδρος του HATTA, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, τονίζοντας ότι σε εθνικό επίπεδο δεν καταγράφεται αυτή τη στιγμή καμία ανησυχητική εξέλιξη. Επισήμανε ότι ο τουρισμός απεδείχθη για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα ανθεκτικός σε μία τόσο σοβαρή κρίση, τόνισε όμως, ότι αυτή τη φορά δοκιμάστηκαν τα όρια αυτής της αντοχής.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κράτους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής ήταν, αυτή τη φορά, άμεση και τόνισε ότι τα μέτρα που υλοποιούνται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η διαχείριση της «επόμενης μέρας» για τον τουρισμό της Εύβοιας, απαιτεί συστηματική προσπάθεια και στοχευμένες παρεμβάσεις τις οποίες θα συνεχίσει να υποστηρίζει προς όφελος των Ευβοέων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024