Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΝέα εκθεσιακή πρωτοβουλία με διεθνή εμβέλεια έρχεται στην πόλη

Νέα εκθεσιακή πρωτοβουλία με διεθνή εμβέλεια έρχεται στην πόλη

Μία νέα και καινοτόμα εκθεσιακή πρωτοβουλία με το όνομα “FURTHER – A Series of Events in the City” βρίσκεται στο ξεκίνημά της και υπόσχεται ένα διαφορετικό στυλ μίας σειράς εκδηλώσεων […]

Μία νέα και καινοτόμα εκθεσιακή πρωτοβουλία με το όνομα “FURTHER – A Series of Events in the City” βρίσκεται στο ξεκίνημά της και υπόσχεται ένα διαφορετικό στυλ μίας σειράς εκδηλώσεων στην Αθήνα. Η φετινή έκθεση που θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια έχει θέμα την περιβαλλοντική<...>αρχιτεκτονική και γραφιστική με τίτλο “Greendesign”.

Οι πρόσφατες κλιματικές αλλαγές κάνουν ολοένα και πιο επιτακτική την ανάγκη ενός σχεδιασμού φιλικού προς το περιβάλλον. Η έκθεση Greendesign αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει προτάσεις αρχιτεκτονικής γραφιστικής και designμε κεντρικό άξονα τη σχεδίαση που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης δίνεται η ευκαιρία σε καταξιωμένες διεθνείς προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής και του design να κατασκευάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για πρώτη φορά στην Αθήνα και νέους ταλαντούχους δημιουργούς να πλαισιώσουν τις κατασκευές αυτές με προτάσεις μικρότερης κλίμακας που θα αφορούν στην αρχιτεκτονική, τη γραφιστική και το design.

Με την συγκεκριμένη επιλογή συμμετεχόντων μεγάλης αναγνωσιμότητας και με την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων αναδεικνύονται οι πρακτικές διαστάσεις ενός βιοκλιματικού σχεδιασμού, κάνοντας το πολύτιμο και τόσο αναγκαίο βήμα από τη θεωρία στην πράξη.

Η έκθεση Greendesign περιλαμβάνει εφήμερα projects, που θα καταλάβουν τμήμα του δημόσιου χώρου στην πόλη καθώς και εκθέσεις. Οι εκθέσεις θα δίνουν την ευκαιρία σε ταλαντούχους γραφίστες να επικοινωνήσουν τις νέες προτεραιότητες που αναδεικνύονται σε σχέση με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Νέες διακοσμητικές τάσεις, φυτικά μοτίβα και νέα σήμανση θα παραπέμπουν σε έναν νέο τρόπο ζωής και σκέψης που αρχίζει να γίνεται φιλικότερος προς το περιβάλλον.

Τα εφήμερα projects (με διάρκεια ενός μήνα) θα είναι σχεδιασμένα από προσωπικότητες διεθνούς κύρους όπως ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Shigeru Ban και ο Γάλλος landscape designer Patrick Blanc. Δημιουργοί με διεθνές προφίλ, μονογραφίες και δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες θα μπορούσαν με τις προτάσεις τους να αναδείξουν τη σημασία του ακάλυπτου χώρου στην πόλη και να υπογραμμίσουν την αναγκαιότητα μιας φιλικής προς το περιβάλλον σχεδίασης.

O landscape designer P. Blanc ηγείται του σχεδιασμού εγκαταστάσεων με εντυπωσιακές δημιουργίες κατακόρυφων τροπικών κήπων που καλύπτουν όψεις κτιρίων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την φυτεμένη πρόσοψη που δημιούργησε πρόσφατα για το μουσείο Que Branly στο Παρίσι που σχεδίασε ο Jean Nouvel.

Ο S. Ban αποτελεί την αιχμή της διεθνούς έρευνας και εφαρμογής βιοκλιματικών κατασκευών με τις πρωτοποριακές δημιουργίες του από οικολογικά υλικά όπως το χαρτί, το μπαμπού και το ξύλο. Πρόσφατα ανέλαβε το παράρτημα του μουσείου Pompidou στο Metz.

H brainlab είναι μία πρότυπη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει projects ανθρώπων με ταλέντο από διάφορους χώρους όπως Αρχιτεκτονική, Γραφιστική, Βιομηχανικό Design, Φωτογραφία, Video Art, Street Art, Εικαστικά κλπ, και να αναδείξει το ταλέντο τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το διοικητικό Συμβούλιο της απαρτίζεται από τους:

  • Bασίλειο Π Μπαρτζώκα, Visionaire – Πρόεδρος
  • Aντωνία Σκαράκη, Creative Director-Aντιπρόεδρο
  • Μελίτα Σκαμνάκη, Creative Director-Γραμματέα
  • Θεοδώρα Πασσαλόγλου, Οικονομικό Σύμβουλο, Ταμείας
  • Μέμο Φιλιππίδη, Αρχιτέκτων-Δημοσιογράφο, Υπεύθυνος Τύπου
  • Κατερίνα Κοτζιά, Αρχιτέκτων-Δημοσιογράφο, Υπεύθυνος Τύπου/Θεσσαλονίκη
  • Νικόλα Τραβασάρο, Αρχιτέκτων-Καθηγητής Πάτρα, Μέλος
  • Κωνσταντίνο Χούρσογλου, Βιομηχανικό Σχεδιαστή, Μέλος
  • Βασίλειο Χ.Μπαρτζώκα, Ιnterior Designer, Μέλος
  • Σένια Ιγνατίου, Interior Designer, Μέλος


Η έκθεση Greendesign που είναι η πρώτη της σειράς εκδηλώσεων FURTHER θα πραγματοποιηθεί στην πόλη αρχές φθινοπώρου του 2008.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024