Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠρωτοβουλία της Ε.Ε. για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πρωτοβουλία της Ε.Ε. για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών

Στο πλευρό των αναπτυσσόμενων χωρών, που αντιμετωπίζουν τις πρώτες συνέπειες των κλιματικών αλλαγών, συντάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των στρατηγικών κατά της φτώχειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωσηθα παράσχει […]

Στο πλευρό των αναπτυσσόμενων χωρών, που αντιμετωπίζουν τις πρώτες συνέπειες των κλιματικών αλλαγών, συντάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των στρατηγικών κατά της φτώχειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση<...>θα παράσχει σε αυτές τις χώρες επιπρόσθετα κονδύλια για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων, αλλα θα προάγει και μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία έναντι των φυσικών και μη καταστροφών, που αναμένεται να αυξηθούν και να ενταθούν περαιτέρω στο μέλλον, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι για τις αναπτυσσόμενες χώρες και για αυτό απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια στην αντιμετώπιση των πρώτων ήδη συνεπειών από τις κλιματικές αλλαγές. Η νέα τεχνολογία αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την ανάπτυξη μιας αειφόρας κοινωνίας, που δεν θα υποσκελίζει την ποιότητα της ζωής. Η επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας για θέματα κλιματικών αλλαγών, που προτάθηκε από τον Επίτροπο Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας, κ. Louis Michel, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Σταύρο Δήμα και την Επίτροπο Εξωτερικών Σχέσεων, κα. Benita Ferrero-Waldner, έχει σαν στόχο την ενίσχυση δράσεων μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και μιας αμφίδρομης ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ε.Ε. και αναπτυσσόμενων χωρών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ειδικών, μεγάλο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ ακόμη μεγαλύτερο οι υποανάπτυκτες χώρες, όπου οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών θα είναι άμεσα ορατές και δυστυχώς πολύ επώδυνες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024