Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συγχώνευση Condor και Air Berlin ανακοίνωσε ο Thomas Cook

Δώρα Σγάρτσου - 24 Σεπτέμβριος 2007, 00:00

Τη συγχώνευση της Condor με την Air Berlin ανακοίνωσε ο Thomas Cook, ο οποίος εκτιμάται πως θα λάβει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε μετοχές και μετρητά, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα κέρδους συνολικά 600 εκατ. ευρώ<...>

από την εξέλιξη της τιμής μετοχών της Air Berlin. Η Air Berlin, από την άλλη, θα καταστεί από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη, αφού θα μπορέσει, με τη συνδρομή της Condor, να επεκτείνει το δίκτυο μακρινών πτήσεων της, το οποίο έχει ήδη ενισχυθεί με την εξαγορά της LTU. Από τη συνεργασία αυτή, τα κέρδη για τις δύο εταιρίες εκτιμώνται στα 70 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το 75,1% της Condor ανήκει στον Thomas Cook, ενώ το υπόλοιπο 24,9% στην Deutsche Lufthansa AG, η οποία δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για την εξ` ολοκλήρου συγχώνευση της Condor και της Air Berlin. Οι διαδικασίες απόκτησης του 75,1% της Condor από την Air Berlin θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2009.

Η Air Berlin ήδη προσφέρει αρκετές πτήσεις στα κομβικά αεροδρόμια του Ντύσσελντορφ, του Βερολίνου και της Μαγιόρκα. Με την απόκτηση όμως της Condor θα επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο πτήσεων της προς τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Αμβούργου. Παράλληλα, η Air Berlin ανανεώνει τον στόλο της, έχοντας δώσει την μεγαλύτερη παραγγελία για αεροσκάφη νέας γενιάς - 787 Dreamliner - στην Boeing.

“Η συμφωνία αποσκοπεί στην μείωση των κινδύνων και την αύξηση της ευελιξίας. Η συναλλαγή αυτή θα προσφέρει σημαντικά κέρδη στους μετόχους του Thomas Cook και θα εξασφαλίσει το μέλλον της Condor στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων. Όντας οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Air Berlin, επωφελούμαστε από το εκτεταμένο δίκτυο πτήσεων της Air Berlin. Μαζί θα πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη”. Ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις της η CEO του Thomas Cook, κα Manny Fontenla-Novoa.

“Η συγχώνευση της Condor και της Air Berlin θα εξασφαλίζει το μέλλον και των δύο εταιριών, ενισχύοντας σημαντικά και τη παρουσία τους στο διεθνή ανταγωνιστικό σκηνικό της ευρωπαϊκής αεροπορίας” σχολίασε από την πλευρά της Air Berlin, ο CEO της, κ. Joachim Hunold.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top