Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Επίσκεψη-προσκύνημα” Λιάπη στην Αρχαία Ολυμπία
Υπουργείο Πολιτισμού

“Επίσκεψη-προσκύνημα” Λιάπη στην Αρχαία Ολυμπία

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των έργων αποκατάστασης στην περιοχή. Ο κ. Λιάπης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος…

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των έργων αποκατάστασης<...>στην περιοχή. Ο κ. Λιάπης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Νομάρχη Ηλείας, το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας και τη Διευθύντρια Ζ’ ΕΠΚΑ, κάνοντας λόγο για επίσκεψη – προσκύνημα στην Αρχαία Ολυμπία, σ’έναν από τους κορυφαίους χώρους σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού”.

“Έχουμε περιορισμένα χρονοδιαγράμματα και πρέπει μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βασικά έργα για την προστασία του χώρου, διότι έρχεται χειμώνας. Ωστόσο, αγωνία και μέλημα μας είναι όχι μόνον η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και ιδιαίτερα του Κρονίου για την τελετή αφής τον Μάρτιο του 2008, αλλά και η περαιτέρω προστασία και ανάδειξη των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου, που αναδεικνύει συνολικά τον ελληνικό πολιτισμό. Το έργο αυτό θα το παρακολουθήσω προσωπικά και επισταμένως” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης, έπειτα από την περιήγηση του στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Λιάπης πραγματοποίησε σύσκεψη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη, το Γενικό Γραμματέα και τους Γενικούς Διευθυντές, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επείγοντα θέματα του υφυπουργείου και για να χαραχθεί η πολιτική στο χώρο του αθλητισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024