Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολιτιστικά και τουριστικά θέματα στη συζήτηση Ψωμιάδη-Walter
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Πολιτιστικά και τουριστικά θέματα στη συζήτηση Ψωμιάδη-Walter

Το νέο γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Leuchs Walter, υποδέχθηκε χτες ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, […]

Το νέο γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Leuchs Walter, υποδέχθηκε χτες ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού<...>και του εμπορίου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε με χαρά το νέο πρόξενο της φίλης χώρας της Γερμανίας. Το ευχαρίστησα για όσα έχει κάνει η Γερμανία για τους Έλληνες μετανάστες. Τον ευχαρίστησα για τη μεγάλη βοήθεια της Γερμανίας για την ένταξη της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Επίσης, του ζήτησα κάθε δυνατή συνδρομή ώστε να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα του Οδικού `Αξονα 10 που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την κεντρική Ευρώπη και τη Γερμανία, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας και να αποκατασταθεί η σχέση μας στον τουριστικό τομέα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρόξενος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από την ώρα που ήρθα στην Ελλάδα ακούω για εσάς. Γνωρίζω ότι οδηγείτε μοτοσικλέτα, είστε πολύ αγαπητός και πολύπλευρος πολιτικός. Ο ελληνικός και ο γερμανικός λαός αλλά και οι πολιτικοί αγαπιούνται. Η Ελλάδα μπορεί γεωγραφικά να είναι στην άκρη της Ευρώπης, ωστόσο ανήκει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το νομάρχη είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μιλήσαμε για θέματα συνεργασίας. Σε καμία από τις χώρες που ήμουνα δεν υπήρχαν τόσο καλές και στενές πολιτιστικές σχέσεις όσο μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας και ειδικότερα της Μακεδονίας και της Γερμανίας. Προσωπικά θα προσπαθήσω οι σχέσεις αυτές να γίνουν ακόμη καλύτερες».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024