Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια‘Φιάσκο’ το αεροδρόμιο των Σπάτων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα και με τον K. Μητσοτάκη

‘Φιάσκο’ το αεροδρόμιο των Σπάτων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα και με τον K. Μητσοτάκη

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, δείχνει να συμφωνεί τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων σχετικά με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα την Άνοιξη. Μιλάει […]

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, δείχνει να συμφωνεί<...> τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων σχετικά με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα<.> την Άνοιξη. Μιλάει για "φιάσκο" και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και αφερεγγυότητα.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

"Τραγική επιβεβαίωση της κυβερνητικής ανικανότητας και αφερεγγυότητας, αλλά και της διάλυσης του κράτους, αποτελεί η διαφαινόμενη -παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του κ. Λαλιώτη και των άλλων αρμοδίων υπουργών -αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1983, επαναδιαπραγματεύτηκε και άλλαξε προς το χειρότερο, προς όφελος των Γερμανών, τη σύμβαση στην οποία η δική μας κυβέρνηση είχε καταλήξει.

Τη σύμβαση αυτή η Χόχτιφ την εκτέλεσε εμπροθέσμως κατασκευάζοντας ένα μοναδικό για τη χώρα έργο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως -παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας- στάθηκε εντελώς ανίκανη να εκπληρώσει στοιχειωδώς τις δικές της ευθύνες και υποχρεώσεις. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οι οδικές προσβάσεις στο αεροδρόμιο δεν θα είναι έτοιμες, η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν θα μπορεί να μεταφέρει εγκαίρως στο νέο αεροδρόμιο βασικές λειτουργίες της και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει προετοιμάσει τις υποδομές που είναι αναγκαίες. Η χώρα κινδυνεύει λοιπόν να υποστεί μεγάλο διασυρμό και οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν στη γερμανική εταιρία αναιτιολόγητες ρήτρες, τις οποίες προβλέπει η σύμβαση που η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει.

Το φιάσκο του αεροδρομίου των Σπάτων ενισχύει τέλος -εκτός των άλλων- και τους φόβους που εκφράζονται από όλες τις πλευρές ότι με τη σημερινή κυβέρνηση και με τα χάλια στα οποία βρίσκεται το ελληνικό κράτος, η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών του 2004.

Όσο υπάρχει ακόμα έστω και ελάχιστος χρόνος, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τι μπορεί να κάνει για να αποτραπεί το νέο αυτό πλήγμα στο κύρος της χώρας, αλλά και να εξαγάγει τα αναγκαία συμπεράσματα για το κόστος που συνεπάγεται σε όλα τα μέτωπα η καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και των ιδιωτικοποιήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έμμεσο αποτέλεσμα της οποίας είναι η διαφαινόμενη αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024