Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

'Φιάσκο' το αεροδρόμιο των Σπάτων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα και με τον K. Μητσοτάκη

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Ιανουάριος 2001, 00:00

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, δείχνει να συμφωνεί<...> τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων σχετικά με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα<.>

την Άνοιξη. Μιλάει για "φιάσκο" και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και αφερεγγυότητα.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

"Τραγική επιβεβαίωση της κυβερνητικής ανικανότητας και αφερεγγυότητας, αλλά και της διάλυσης του κράτους, αποτελεί η διαφαινόμενη -παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του κ. Λαλιώτη και των άλλων αρμοδίων υπουργών -αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1983, επαναδιαπραγματεύτηκε και άλλαξε προς το χειρότερο, προς όφελος των Γερμανών, τη σύμβαση στην οποία η δική μας κυβέρνηση είχε καταλήξει.

Τη σύμβαση αυτή η Χόχτιφ την εκτέλεσε εμπροθέσμως κατασκευάζοντας ένα μοναδικό για τη χώρα έργο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως -παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας- στάθηκε εντελώς ανίκανη να εκπληρώσει στοιχειωδώς τις δικές της ευθύνες και υποχρεώσεις. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οι οδικές προσβάσεις στο αεροδρόμιο δεν θα είναι έτοιμες, η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν θα μπορεί να μεταφέρει εγκαίρως στο νέο αεροδρόμιο βασικές λειτουργίες της και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει προετοιμάσει τις υποδομές που είναι αναγκαίες. Η χώρα κινδυνεύει λοιπόν να υποστεί μεγάλο διασυρμό και οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν στη γερμανική εταιρία αναιτιολόγητες ρήτρες, τις οποίες προβλέπει η σύμβαση που η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει.

Το φιάσκο του αεροδρομίου των Σπάτων ενισχύει τέλος -εκτός των άλλων- και τους φόβους που εκφράζονται από όλες τις πλευρές ότι με τη σημερινή κυβέρνηση και με τα χάλια στα οποία βρίσκεται το ελληνικό κράτος, η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών του 2004.

Όσο υπάρχει ακόμα έστω και ελάχιστος χρόνος, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τι μπορεί να κάνει για να αποτραπεί το νέο αυτό πλήγμα στο κύρος της χώρας, αλλά και να εξαγάγει τα αναγκαία συμπεράσματα για το κόστος που συνεπάγεται σε όλα τα μέτωπα η καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και των ιδιωτικοποιήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έμμεσο αποτέλεσμα της οποίας είναι η διαφαινόμενη αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου."

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top