Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Ουσιαστικές ευκαιρίες για την ανέλιξη γυναικών στον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Σεπτέμβριος 2007, 00:00

«Ο τουρισμός ανοίγει πόρτες για τις γυναίκες» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού. Πράγματι, η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους εργοδότες γυναικών. Πρόσφατη έκθεση<...>

του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας διαπιστώνει ότι η εν λόγω βιομηχανία εργοδοτεί ανά τον κόσμο περίπου 200 εκατ. άτομα, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες. 

Στην Κύπρο, ο τουρισμός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες υπηρεσιών. Οι εργοδοτούμενοι σε άμεσα τουριστικά επαγγέλματα ανέρχονται σε 57.000, δηλαδή 15% του συνόλου του ενεργά οικονομικού πληθυσμού με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 60% των εργαζομένων. 

Σημαντικός λοιπόν είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην Κύπρο το γυναικείο φύλο στον τουρισμό. Ο κλάδος, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, λόγω της φύσης και των απαιτήσεων εργασίας όχι μόνο προσφέρεται ιδιαίτερα για γυναίκες αλλά και δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες για την ανέλιξή τους. 

Όμως, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους του εμπορίου, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές και διευθυντικές θέσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα παραμένει ακόμη σχετικά χαμηλό. Είναι γιΆ αυτό αναγκαίο, κατά τον ΣΤΕΚ, να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς της Πολιτείας, αλλά και των ιδίων των επιχειρήσεων ώστε να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες ανάλογα των προσόντων τους όχι μόνο να διεκδικήσουν με αξιώσεις, αλλά και να αναδείξουν και να επιβεβαιώσουν έμπρακτα τις ικανότητές τους σε ανώτερες θέσεις διεύθυνσης και διοίκησης εις τον τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top