Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣΤΕΚ: Ουσιαστικές ευκαιρίες για την ανέλιξη γυναικών στον τουρισμό
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

ΣΤΕΚ: Ουσιαστικές ευκαιρίες για την ανέλιξη γυναικών στον τουρισμό

«Ο τουρισμός ανοίγει πόρτες για τις γυναίκες» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού. Πράγματι, η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους εργοδότες γυναικών. Πρόσφατη έκθεσητου Διεθνούς […]

«Ο τουρισμός ανοίγει πόρτες για τις γυναίκες» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού. Πράγματι, η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους εργοδότες γυναικών. Πρόσφατη έκθεση<...>του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας διαπιστώνει ότι η εν λόγω βιομηχανία εργοδοτεί ανά τον κόσμο περίπου 200 εκατ. άτομα, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες.

Στην Κύπρο, ο τουρισμός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες υπηρεσιών. Οι εργοδοτούμενοι σε άμεσα τουριστικά επαγγέλματα ανέρχονται σε 57.000, δηλαδή 15% του συνόλου του ενεργά οικονομικού πληθυσμού με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 60% των εργαζομένων.

Σημαντικός λοιπόν είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην Κύπρο το γυναικείο φύλο στον τουρισμό. Ο κλάδος, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, λόγω της φύσης και των απαιτήσεων εργασίας όχι μόνο προσφέρεται ιδιαίτερα για γυναίκες αλλά και δημιουργεί ουσιαστικές ευκαιρίες για την ανέλιξή τους.

Όμως, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους του εμπορίου, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές και διευθυντικές θέσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα παραμένει ακόμη σχετικά χαμηλό. Είναι γιΆ αυτό αναγκαίο, κατά τον ΣΤΕΚ, να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς της Πολιτείας, αλλά και των ιδίων των επιχειρήσεων ώστε να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες ανάλογα των προσόντων τους όχι μόνο να διεκδικήσουν με αξιώσεις, αλλά και να αναδείξουν και να επιβεβαιώσουν έμπρακτα τις ικανότητές τους σε ανώτερες θέσεις διεύθυνσης και διοίκησης εις τον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024