Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦωκάς: Αναγκαίο ένα νέο κοινό όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Φωκάς: Αναγκαίο ένα νέο κοινό όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας

Συμβολική επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησαν χτες τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Στη συνέχεια έλαβε χώρα συνεδρίασητου […]

Συμβολική επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησαν χτες τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Στη συνέχεια έλαβε χώρα συνεδρίαση<...>του Δ.Σ του ΞΕΕ με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, των Νομαρχών των πληγεισών περιοχών της Πελοποννήσου, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Προέδρων του ΗΑΤΤΑ, ΣΕΕΔΔΕ, των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων, των ξενοδόχων και ιδιοκτητών κάμπινγκ στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου κοινού οράματος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας επεσήμανε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γεράσιμος Φωκάς, σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. “Ένα όραμα” εξήγησε “που θα αποτυπωθεί σε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα εδράζεται σε τρεις κύριους πυλώνες – το περιβάλλον – τον πολιτισμό και την ποιότητα – και θα προβλέπει τολμηρές και καινοτόμες δράσεις”.

Και συνέχισε: “Το πλούσιο και εν πολλοίς αναξιοποίητο πολιτιστικό και φυσικό κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα μας, το μοναδικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα για να καταστούμε δυνατοί ανταγωνιστές στη διεθνή τουριστική σκηνή, πρέπει να μάθουμε να το σεβόμαστε και να το διαχειριζόμαστε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, τόσο οι πολίτες όσο και το κράτος.

Η χάραξη όμως της νέας στρατηγικής δεν μπορεί να υποδεικνύεται μόνο από τους κλειστούς κύκλους των μελετητικών γραφείων και των Υπουργείων, όπως ζήσαμε προσφάτως με το χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά πρέπει να προκύψει μέσα από τη ζύμωση με την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους συλλογικούς φορείς, ώστε να έχει τη συναίνεση και την αποδοχή που απαιτείται για την αποτελεσματική εφαρμογή του.

Η ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών με όχημα τον τουρισμό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε τομές με το νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που θα προσδώσει μεγάλη δυναμική στις τοπικές οικονομίες, συμπαρασύροντας και τους άλλους τομείς της οικονομίας σε μια αναπτυξιακή προοπτική.

Γιατί, ας μην αυταπατώμεθα τουριστική ανασυγκρότηση χρειάζεται όλη η χώρα και όχι μόνο οι πυρόπληκτες περιοχές. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε και να επενδύσουμε στη νέα στρατηγική και καλούμε το νέο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης να ηγηθεί της όλης επιχείρησης σχεδιασμού και συντονισμού της τουριστικής ανασυγκρότησης της χώρας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024