Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δήμος Αθηναίων

Πρόταση Κακλαμάνη για θέσπιση Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Δώρα Σγάρτσου - 03 Οκτώβριος 2007, 00:00

Στην κατάθεση μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής πρότασης προέβη με προσωπική του επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Poettering και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jοse Manuel Barroso ο δήμαρχος<...>

Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και στους 27 δημάρχους των πρωτευουσών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην επιστολή αυτή ο δήμαρχος Αθηναίων προτείνει την υιοθέτηση του θεσμού της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (κατά το πρότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης) ως επιπρόσθετο κίνητρο για την αποσαφήνιση και βελτίωση των όρων περιβαλλοντικής και οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης στην επιστολή του, η θεσμοθέτηση της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί μια παραίνεση για να μας υπενθυμίσει ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως οι τελευταίοι χρήστες του περιβάλλοντος και ότι οφείλουμε να παραδώσουμε τις πόλεις μας στις επόμενες γενεές σε καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία τις παραλάβαμε.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι: “Η πρόταση αυτή αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο, προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον εφησυχασμό, να κάνουμε το περιβάλλον προτεραιότητα των πολιτικών μας επιλογών και να τοποθετήσουμε το περιβάλλον στην συνείδηση των πολιτών, να βελτιώσουμε τους όρους της κινητικότητας στην πόλη, της διαχείρισης των απορριμμάτων και να αυξήσουμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top