Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπίκαιρη ερώτηση για την Ολυμπιακή κατέθεσε βουλευτής του ΚΚΕ
Γιώργος Μαυρίκος

Επίκαιρη ερώτηση για την Ολυμπιακή κατέθεσε βουλευτής του ΚΚΕ

Τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την Ολυμπιακή Αεροπορία ζήτησε να πληροφορηθεί με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστα Χατζηδάκη, ο βουλευτήςτου ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαυρίκος. […]

Τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την Ολυμπιακή Αεροπορία ζήτησε να πληροφορηθεί με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστα Χατζηδάκη, ο βουλευτής<...>του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαυρίκος. Αφορμή αποτέλεσαν τα δημοσίευματα του τύπου, αλλά και δηλώσεις συνδικαλιστών, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός δήλωσε προς τους εκπροσώπους των σωματείων της Ολυμπιακής ότι «αφού απαλλαγεί από τα χρέη η εταιρία θα δρομολογηθεί αμέσως η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίκος: “Η απόφαση, είναι εδώ και χρόνια ενταγμένη στην πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε νόμους για την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης που ονομάστηκαν «εκσυγχρονισμοί της εταιρίας”.

“Οι εργαζόμενοι της χώρας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και νησιών της πατρίδας μας” συνέχισε “έχουν ανάγκη από αεροπορικές υπηρεσίες, που θα είναι ασφαλείς και φθηνές. Που θα πηγαίνουν σε όλους ανεξαίρετα τους προορισμούς. Από αεροπορικές υπηρεσίες που θα είναι συνδετικός κρίκος (οικονομικός – πολιτικός -πολιτιστικός κλπ.) με τους γειτονικούς και γενικότερα με όλους τους λαούς. Από αεροπορικές υπηρεσίες που οι εργαζόμενοι σε αυτές θα απολαμβάνουν σταθερή μόνιμη εργασία. Ικανοποιητικούς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να υπηρετηθούν με την απελευθέρωση των αερομεταφορών, που προστάζουν οι μεγάλες πολυεθνικές των αερομεταφορών και προωθούν χρόνια τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και εναλλάξ η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν μπορούν να υπηρετηθούν με την εξυπηρέτηση από την Ο.Α. των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων, ούτε με την πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης της Ο.Α. για λογαριασμό και υπέρ των ξένων και ντόπιων ιδιωτικών εταιριών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024