Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙδανικός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού ο Νομός Σερρών
Αναπτυξιακή Μελέτη της Αγροτουριστικής

Ιδανικός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού ο Νομός Σερρών

O Νομός Σερρών συγκεντρώνει τις ιδανικές προϋποθέσεις, σε επίπεδο φυσικών και ανθρώπινων πόρων, για να αναπτυχθεί μέσω του αγροτουρισμού και των άλλων ήπιων – εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αυτό ήταν το […]

O Νομός Σερρών συγκεντρώνει τις ιδανικές προϋποθέσεις, σε επίπεδο φυσικών και ανθρώπινων πόρων, για να αναπτυχθεί μέσω του αγροτουρισμού και των άλλων ήπιων – εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την επίσκεψη<...>στο Νομό Σερρών της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Αγροτουριστικής, κυρίας Μπριγκίττας Παπασταύρου, επικεφαλής κλιμακίου της εταιρίας, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η κυρία Παπασταύρου συναντήθηκε με όλους σχεδόν τους τοπικούς φορείς και παράγοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα του Νομού, προκειμένου να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για τις δυνατότητές του στο χώρο του εναλλακτικού-ήπιου τουρισμού.

Η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών, τα συμπεράσματά της για τις προοπτικές ανάπτυξης του Νομού μέσω του αγροτουρισμού-τουρισμού υπαίθρου. Η Αγροτουριστική προτίθεται να αναλάβει την εκπόνηση ενός ειδικά μελετημένου για τον Νομό «Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού», που θα βασίζεται στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή της, η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής περιηγήθηκε σε τόπους που ήδη αποτελούν ένα μοναδικό κίνητρο τουριστικής επίσκεψης, όπως είναι οι μοναδικές φυσικές καλλονές της Κερκίνης και του Σπήλαιου Αλιστράτης, περιοχές με ιδιαίτερη ιστορική σημασία όπως η Πρώτη, γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα παραδοσιακά χωριά και οικισμοί με την πλούσια παράδοση και λαογραφία, την ιδιαίτερη γαστρονομία και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. Αλλά ίσως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της όλης επίσκεψης ήταν η σύμπνοια των φορέων και του τοπικού πληθυσμού, η κοινή τους επιθυμία να δημιουργήσουν από κοινού ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν για τις Σέρρες, το οποίο θα βασίζεται στις ήπιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την ποιότητα και θα προσδώσει στον νομό ένα σύγχρονο, δυναμικό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προφίλ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024