Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιθανή εξαγορά της TWA από την American Airlines με πολλές αντιδράσεις

Πιθανή εξαγορά της TWA από την American Airlines με πολλές αντιδράσεις

Η επικείμενη συγχώνευση των αμερικανικών αερομεταφορέων Trans World Airlines Inc., και American Airlines που αναμένεται να ανακοινωθεί αυτές τις μέρες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Η διοίκηση της American Airlines […]

Η επικείμενη συγχώνευση των αμερικανικών αερομεταφορέων Trans World Airlines Inc., και American Airlines<.> που αναμένεται να ανακοινωθεί αυτές τις μέρες προκάλεσε<...> θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Η διοίκηση της American Airlines πρόκειται την ίδια ημέρα να εξαγγείλει και την εξαγορά του 49% της DC Air. Φήμες κυκλοφορούν, επίσης, για περιορισμένη συνεργασία της American με τη United Airlines σε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η συμφωνία, που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από καμία εκ των δύο εταιριών, προβλέπει την ανάληψη από την American Airlines όλων των υποχρεώσεων της TWA<.> με παράλληλη δέσμευση για τη διατήρηση των 20.000 θέσεων εργασίας. Η συγχώνευση θα βοηθήσει την TWA να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Η παραπάνω κίνηση έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκφράζονται φόβοι ότι όλα τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα από την απελευθέρωση της αεροπορικής αγοράς θα εξανεμιστούν, εφόσον θα δραστηριοποιούνται πλέον μόνο τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες. Η συγχώνευση αυτή πρόκειται να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό αεροπορικό σχήμα ανάλογου μεγέθους με αυτό που θα προέλθει από τη συγχώνευση United – US Airways, η οποία ήδη έχει λάβει το πράσινο φως από την αντιμονοπωλιακή επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Oι πρώτες ανησυχίες, όπως δημοσιεύθηκε, εκφράστηκαν από στελέχη του αντιμονοπωλιακού τμήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τα οποία τόνιζαν ότι θα δημιουργηθεί συγκέντρωση στην αεροπορική αγορά, η οποία δεν θα ωφελήσει τους επιβάτες, καθώς θα δημιουργηθεί σύγχυση, οι τιμές θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν αντιστρόφως ανάλογη πορεία. Αυτοί που αντιδρούν πιο πολύ είχαν εκφράσει τους ίδιους φόβους στην περίπτωση της συγχώνευσης των δύο άλλων μεγάλων αεροπορικών, της United Airlines και της US Airways, το περασμένο καλοκαίρι.

Πάντως, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, κλιμάκιο του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών ξεκινά εντατικούς ελέγχους, για να διαπιστώσει πόσο έχουν συμμορφωθεί οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες με τις οδηγίες για την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και ακυρώσεων και τη βελτίωση του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024