Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινάει την άλλη Κυριακή η μεταφορά εκθεμάτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης
Υπουργείο Πολιτισμού

Ξεκινάει την άλλη Κυριακή η μεταφορά εκθεμάτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Την Ακρόπολη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την περάτωση των εργασιών συντήρησης και συσκευασίας των εκθεμάτων και τις τελευταίες προετοιμασίες του έργου μεταφοράς τους από το παλαιό στο Νέο ΜουσείοΑκρόπολης, […]

Την Ακρόπολη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την περάτωση των εργασιών συντήρησης και συσκευασίας των εκθεμάτων και τις τελευταίες προετοιμασίες του έργου μεταφοράς τους από το παλαιό στο Νέο Μουσείο<...>Ακρόπολης, επισκέφτηκε χτες, Τετάρτη, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης.

“Σε λίγες μέρες”, δήλωσε ο κ. Λιάπης, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η «μεταφορά του αιώνα», όπως την έχει αποκαλέσει και ο διεθνής τύπος. Αριστουργήματα της αρχαϊκής και κλασικής γλυπτικής, έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα μετακινηθούν για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς αιώνες από την Ακρόπολη. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ιστορικό γεγονός”.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί για την υπαίθρια μεταφορά δύο γερανοί, ένας στο Θέατρο του Διονύσου και άλλος ένας στην οδό Τριπόδων, ενώ τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί και ο τρίτος στο οικόπεδο Μακρυγιάννη, στο Νέο Μουσείο. “Πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι η ασφαλής μεταφορά των αντικειμένων” υπογράμμισε ο κ. Λιάπης, προσθέτοντας πως “σχεδιάζουμε τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διευκολύνουμε τους περίοικους και τους περιπατητές της Διονυσίου Αρεοπαγίτου”.

Σήμερα πραγματοποιείται η γενική πρόβα, με σκοπό τη διασφάλιση της μεταφοράς από τεχνικής πλευράς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024