Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΣτήριξη της Κομισιόν για θέσπιση “Οικολογικής Πρωτεύουσας” ζητάει ο Μαυρομμάτης
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Στήριξη της Κομισιόν για θέσπιση “Οικολογικής Πρωτεύουσας” ζητάει ο Μαυρομμάτης

Την στήριξη της πρωτοβουλίας του δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, για την υιοθέτηση του θεσμού της “Οικολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης” ζήτησε από την Επιτροπή με προφορική του ερώτηση ο ευρωβουλευτήςτης […]

Την στήριξη της πρωτοβουλίας του δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, για την υιοθέτηση του θεσμού της “Οικολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης” ζήτησε από την Επιτροπή με προφορική του ερώτηση ο ευρωβουλευτής<...>της Ν.Δ., κ. Μανώλης Μαυρομμάτης. Η ερώτησή του Έλληνα ευρωβουλευτή θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 23 Οκτωβρίου.

Η ερώτηση του Μανώλη Μαυρομμάτη είναι η εξής: “Οι κλιματικές αλλαγές έχουν δημιουργήσει μια επιτακτική ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη. Με βάση την πρόσφατη πρόταση του δημάρχου Αθηναίων προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν για τη υιοθέτηση θεσμού της Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, κατά το πρότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, προτίθεται να προχωρήσει η Επιτροπή στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας; Θεωρεί ότι η υλοποίηση αυτού του θεσμού θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του εφησυχασμού και την τοποθέτηση του περιβάλλοντος στις προτεραιότητες τόσο της Επιτροπής όσο και των κρατών μελών;”.

“Είναι γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών με τη συνεργασία των ΜΚΟ έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε μεμονωμένο άτομο, αλλά και κάθε νοικοκυριό, μπορεί να συμβάλλει με απλές αλλαγές στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Η ύπαρξη ενός θεσμού, όπως η “Οικολογική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” θα μπορούσε να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη διάδοση των μικρών καθημερινών αλλαγών που ο κάθε πολίτης της Ε.Ε. μπορεί να κάνει ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον. Περιμένω, λοιπόν, κι εγώ με ενδιαφέρον την απάντηση της Κομισιόν”, δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024