Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

Πράσινο φως για έναρξη διαπραγματατεύσεων μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά στις αερομεταφορές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 October 2007, 00:00

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Καναδά στον τομέα των αερομεταφορών, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της αγοράς των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Ε.Ε. και της χώρας αυτής, εξουσιοδότησε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., κατά τη προχτεσινή του Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο...

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Καναδά στον τομέα των αερομεταφορών, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της αγοράς των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Ε.Ε. και της χώρας αυτής, εξουσιοδότησε<...>

το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., κατά τη προχτεσινή του Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, το Συμβούλιο ενέκρινε Συμπεράσματα για τη χωρητικότητα, την αποτελεσματική λειτουργία και την ασφάλεια των αερολιμένων στην Ευρώπη, με στόχο να μειωθούν οι καθυστερήσεις και να ενισχυθεί η εφαρμογή κοινών προδιαγραφών ασφάλειας στα αεροδρόμια.
Όσον αφορά στο θέμα των σιδηροδρόμων, οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία για τις οδηγίες σχετικά με τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια των κοινοτικών σιδηροδρόμων. Πιο συγκεκριμένα, με τις οδηγίες αυτές καθιερώνονται κοινές προδιαγραφές και διαδικασίες έγκρισης τροχαίου υλικού, ώστε να καταστεί δυνατή η ανεμπόδιστη κυκλοφορία του σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και διαμορφώνονται οι όροι ασφάλειας, προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες. Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση Οδηγίας για τη διαχείριση ασφάλειας των οδικών υποδομών, έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά των οδικών υποδομών, είτε πρόκειται για νέους είτε για υφιστάμενους δρόμους, να μεγιστοποιούν την παρεχόμενη οδική ασφάλεια.

Τέλος, την υποστήριξη του στο πρόγραμμα για το δορυφορικό ευρωπαϊκό σύστημα ραδιοπλοήγησης GALILEO εξέφρασε ο Έλληνας  υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Το πρόγραμμα GALILEO είναι το αντίστοιχο του αμερικανικού GPS. Πρόκειται για ένα δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης και ραδιοπλοήγησης με πολλές εφαρμογές, που μπορούν να βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητα του πολίτη, όσο και τις δημόσιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους τομείς των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών, στην έρευνα και διάσωση, στη γεωργία, στην πολιτική προστασία κ.α. Το Συμβούλιο ενέκρινε Συμπεράσματα τα οποία επιβεβαιώνουν τη σημασία του προγράμματος, ενώ θα επιδιωχθεί Συμφωνία επί των οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων του εγχειρήματος μέχρις τέλους του τρέχοντος έτους.

Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην περαιτέρω χρηματοδότηση του GALILEO μέσω των μη απορροφηθέντων ευρωπαϊκών πόρων για την περίοδο 2007-2013, ώστε να μην επηρεαστεί η χρηματοδότηση των εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κρατών-Μελών. Τόνισε, ακόμα, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του, έτσι ώστε να καταστεί το πρόγραμμα πιο ελκυστικό για τους επενδυτές, να βελτιώσει την ενεργό συμμετοχή σε αυτό όλων των Κρατών-Μελών και να καθορίσει την επιτυχία του τουλάχιστον για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top