Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑνταποκρινόμενη στις κλιματικές αλλαγές η ταξιδιωτική βιομηχανία
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ανταποκρινόμενη στις κλιματικές αλλαγές η ταξιδιωτική βιομηχανία

Περισσότερα από 600 άτομα από 100 χώρες και εκπρόσωποι 20 διεθνών οργανισμών παρακολούθησαν τις εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Κλιματικές Αλλαγές και τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκεαπό 1-3 Οκτωβρίου στο Ντάβος της Ελβετίας, με στόχο τη συζήτηση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας, από τις κλιματικές αλλαγές…

Περισσότερα από 600 άτομα από 100 χώρες και εκπρόσωποι 20 διεθνών οργανισμών παρακολούθησαν τις εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Κλιματικές Αλλαγές και τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε<...>από 1-3 Οκτωβρίου στο Ντάβος της Ελβετίας, με στόχο τη συζήτηση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας, από τις κλιματικές αλλαγές. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum (WEF) και της Ελβετικής Κυβέρνησης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Franceso Frangialli, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως “μια επανάσταση, όχι μόνο οικονομική ή τεχνολογική, αλλά και πολιτισμική, απαιτείται για την προστασία του τουρισμού έναντι των κλιματικών προκλήσεων”.

Η συζήτηση των συνέδρων εστιάστηκε σε θέματα του τουριστικού τομέα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, που θα έχει επιπτώσεις σε αρκετούς προορισμούς. Ιδιαίτερη προσοχή, διαπιστώθηκε, πως απαιτείται για:

  • Παραθαλάσσιους προορισμούς και μικρά νησιά
  • Ορεινές περιοχές και πιο συγκεκριμένα τον χειμερινό τουρισμό
  • Προορισμούς, δημοφιλείς για τη φύση τους.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και σε θέματα μεταφορών, θέματα οργάνωσης ταξιδίων, αλλά και θέματα διαμονής, που όλα συνδέονται με το περιβάλλον και συνεπώς με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024