Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωβουλευτής ΣΥΝ

Παπαδημούλης: Νέα διάταξη-κίνδυνος για τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών

Δώρα Σγάρτσου - 05 Οκτώβριος 2007, 00:00

Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κ. Δ. Παπαδημούλης, για να μην περιληφθεί στη νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία "επικίνδυνη" διάταξη που υιοθέτησε το Συμβούλιο, ερήμην του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και που επιτρέπει την "ανεξέλεγκτη" διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών σε τρίτα κράτη...

Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κ. Δ. Παπαδημούλης, για να μην περιληφθεί στη νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία “επικίνδυνη” διάταξη που υιοθέτησε το Συμβούλιο, ερήμην του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου<...>

και που επιτρέπει την “ανεξέλεγκτη” διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών σε τρίτα κράτη και η οποία προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ, αφού αναφέρει ότι: «Ήδη από τον Ιούλιο 2007 με ψήφισμά του, το κοινοβούλιό μας, είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στη συμφωνία Ε.Ε.-Η.Π.Α. για τη διαβίβαση των δεδομένων των επιβατών αεροπορικών εταιριών θεωρώντας ότι δεν παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας για τους πολίτες», επισημαίνει ότι: «Είναι ανάγκη, στο πλαίσιο του ουσιαστικού ρόλου που θέλει να διαδραματίσει το κοινοβούλιό μας στη διαδικασία για τη νέα συνθήκη, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε να μην ενταχθεί αυτή η απαράδεκτη διάταξη στη νέα συνθήκη».

Επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο απέστειλε ο κ. Παπαδημούλης και προς τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, προτείνοντας την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας. Επίσης, με ερώτηση προτεραιότητας προς το Συμβούλιο της Ε.Ε. τονίζει ότι η ρύθμιση προωθείται ερήμην του ευρωκοινοβουλίου και των πολιτών και ζητά την κατάργηση της.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Οι 27 κυβερνήσεις των κρατών - μελών, που συμμετέχουν αποκλειστικά στη διαδικασία για τη σύναψη της νέας συνθήκης συνεχίζουν τα παιχνίδια πίσω από την πλάτη των πολιτών θεσμοθετώντας στη νέα συνθήκη τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτα κράτη κλείνοντας το μάτι στις Η.Π.Α. Κάνουν πως δεν ακούν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ακόμη και στους κόλπους της ευρωπαϊκής δεξιάς. Η ελληνική κυβέρνηση, που -όπως τεκμαίρεται- έχει δώσει την συγκατάθεση της για να περιληφθούν στη νέα συνθήκη οι απαιτήσεις των Η.Π.Α., οφείλει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες για την απαράδεκτη απόφασή της».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top