Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Mεγάλος αριθμός τουριστών στο Παρίσι το 2000

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιανουάριος 2001, 00:00

Είκοσι έξι εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Παρίσι<.> μέσα στο 2000, για να θαυμάσουν τα παγκοσμίως γνωστά μνημεία του<...>

. Με αυτόν τον αριθμό τουριστών κατακτήθηκε ένα νέο ρεκόρ στον τουρισμό για την γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Paris Tourism Bureau, κ. Christian Mantei, 2,1 εκατ. Αμερικανοί και 1,6 εκατ. Βρετανοί τουρίστες επισκέφτηκαν το Παρίσι και αυτή η μαζική επίσκεψη από των αγγλόφωνων κρατών οφείλεται στη δύναμη του δολαρίου και της αγγλικής λίρας σε σχέση με το ευρωπαϊκό νόμισμα, το euro. Επίσης, επισήμανε ότι το 60% των τουριστών ήταν τουρίστες που προέρχονταν από ξένα κράτη, εκτός Γαλλίας. Eν τω μεταξύ, ο αριθμός των τουριστών από την Κίνα αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το 1997 ήταν στους 150.000, ενώ το 2000 άγγιξαν τους 400.000. Για να αποκτήσουν visa οι Κινέζοι για την Γαλλία δηλώνουν ότι επισκέπτονται την χώρα για καθαρά επαγγελματικούς λόγους.

Το millenium αποδείχτηκε τελικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Παρίσι. Η επένδυση των 15 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων για την εγκατάσταση των χιλιάδων πυροτεχνημάτων στον Πύργο του Άιφελ, ξεπληρώθηκε με την τεράστια προβολή της πόλης, με φωτογραφίες σε εκατοντάδες εξώφυλλα στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Εκτός από τις γιορτές για την Πρωτοχρονιά, το Παρίσι τράβηξε ακόμα περισσότερο κόσμο, με τις 5.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις - εκθέσεις, κονσέρτα και picnics - που γοήτευσαν τους τουρίστες.

" Το Παρίσι είναι σέξι! Ποτέ δεν υπήρξε πιο σέξι!" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Mantei.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top