Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του Terminal 5 στο Heathrow

Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του Terminal 5 στο Heathrow

Η BAA, εταιρία διαχείρισης του Heathrow, και η British Airways μπήκαν στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του Terminal 5 στις 27 Μαρτίου 2008. Η νέα «στέγη» της British Airways […]

Η BAA, εταιρία διαχείρισης του Heathrow, και η British Airways μπήκαν στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του Terminal 5 στις 27 Μαρτίου 2008. Η νέα «στέγη» της British Airways θα εξυπηρετεί περίπου 30 εκατομμύρια<...>επιβάτες το χρόνο και θα αποτελεί την πιο εντυπωσιακή πύλη εισόδου για τη Μεγάλη Βρετανία.

Η προετοιμασία των εγκαινίων περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού, τα προγράμματα εξοικείωσης και περισσότερες από 70 δοκιμές ανά τομέα. Παράλληλα, “τρέχουν” οι τελικές εργασίες ολοκλήρωσης του Terminal 5, οι δοκιμές εξοπλισμού, η ενοποίηση των συστημάτων και η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων.

30.000 υπάλληλοι από διαφορετικούς τομείς αναμένεται να περάσουν από προγράμματα ένταξης και εξοικείωσης με το νέο Terminal. Η BAA και η British Airways θα ξεκινήσουν από κοινού μια σειρά από βασικά τεστ, που αφορούν στη λειτουργικότητα του κτιρίου, όπως είναι η τοποθέτηση πινακίδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ο προσανατολισμός στο Terminal, η διαδικασία του check-in και οι διαδικασίες εκκένωσης σε περίπτωση ανάγκης.

Η σειρά των σύνθετων δοκιμών ξεκινά το Νοέμβριο. 16.000 εθελοντές θα ελέγξουν εξονυχιστικά κάθε γωνιά του κτιρίου, από το πάρκινγκ και το check-in μέχρι τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών, πληροφορικής και ασφάλειας.

Ο κ. Willie Walsh, CEO της British Airways, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να ανοίξουμε τις πύλες του Terminal 5 για τους επιβάτες μας στις 27 Μαρτίου. Με το Terminal 5 ξεκινά μια νέα εποχή για τη British Airways. Όλες μας οι λειτουργίες θα μεταμορφωθούν προς το καλύτερο, οι ουρές θα περιοριστούν στο ελάχιστο και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε γρηγορότερη εξυπηρέτηση στη μεταφορά και παράδοση των αποσκευών, καθώς και ακρίβεια στους χρόνους που υποσχόμαστε. Οι επιβάτες μας θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Terminal 5 και αυτό θα μας επιτρέψει να τους προσφέρουμε απαράμιλλα επίπεδα άνεσης και εξυπηρέτησης».

Σχεδιασμένο από τη βραβευμένη εταιρία Richard Rogers Partnership, το T5 συνδυάζει τη λειτουργικότητα με τη φινέτσα. Η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Terminal 5, κόστους 6,5 δισ. ευρώ, ξεκίνησε το 2002. Μετακινήθηκαν 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος, μεταφέρθηκαν οι 900 τόνοι της κύριας καμπίνας του νέου πύργου ελέγχου, ύψους 87 μέτρων, κατασκευάστηκαν 13 χιλιόμετρα σιδηροτροχιών για τη μεταφορά αποσκευών, έγινε εκτροπή δύο μικρών ποταμών και τοποθετήθηκαν 30.000 τετραγωνικά μέτρα προσόψεων από γυαλί.

Χαρακτηριστικά του Terminal 5

  • Το T5 είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο κτίριο στην Μεγάλη Βρετανία με ύψος 40 μέτρα, μήκος 396 μέτρα και πλάτος 176 μέτρα. Η 18.000 τόνων ενιαία οροφή του στηρίζεται σε 22 τεράστιες ατσάλινες κολώνες. Οι προσόψεις αποτελούνται από 5.500 κομμάτια γυαλιού τα οποία έχουν εξωτερική κλίση 6,5 μοιρών, και σε συνδυασμό με την κυματοειδή μορφή της στέγης, προσδίδουν στο κτίριο το ιδιαίτερο σχήμα του.
  • Το σύστημα παραλαβής αποσκευών του Τ5 είναι το μεγαλύτερο σύστημα διαχείρισης αποσκευών σε ευρωπαϊκό terminal.
  • Το T5 διαθέτει τον δικό του σιδηροδρομικό σταθμό με 6 αποβάθρες, δύο για το Heathrow Express, δύο για το LU Piccadilly Line και δύο υπό κατασκευή που θα συνδέσουν σιδηροδρομικά το Heathrow με τη Δυτική Βρετανία.
  • Η British Airways προετοιμάζει την υποδομή της ώστε το 80% των επιβατών που θα φθάνουν στο Τ5 να έχουν κάνει online check-in ή να χρησιμοποιούν τα Self Service Kiosks. Θα υπάρχουν 96 Self Service Kiosks, 140 σημεία εξυπηρέτησης επιβατών και 96 σημεία fast bag drop. Τα πάντα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής σε όλα τα στάδια του ταξιδιού.
  • Το βρόχινο νερό που συλλέγεται στο T5 θα χρησιμοποιείται για μη πόσιμες χρήσεις, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 70%.
  • Φίρμες κύρους – Harrods, Paul Smith, Tiffany κ.ά – θα ανοίξουν καταστήματα, ενώ ο διάσημος σεφ Gordon Ramsey θα ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο σε αεροδρόμιο στο Τ5.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024