Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ

Χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό σημαίνει απένταξη άλλων έργων

Δώρα Σγάρτσου - 10 Οκτώβριος 2007, 00:00

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό, έπειτα από την ερώτηση του ευρωβουλευτή, κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν και την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, κας Χούμπνερ, από όπου προέκυψε ότι η κατασκευή του Πάρκου θα μπορούσε να είναι έργο επιλέξιμο στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, αλλά και ότι η ελληνική Κυβέρνηση...

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό, έπειτα από την ερώτηση του ευρωβουλευτή, κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν και την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, κας Χούμπνερ, από όπου<...>

προέκυψε ότι η κατασκευή του Πάρκου θα μπορούσε να είναι έργο επιλέξιμο στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, αλλά και ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει να λάβει κοινοτική χρηματοδότηση, το ΥΠΕΧΩΔΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του πως “η επιλογή αυτή έγινε με βάση την κοινή λογική”.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση του, το ΥΠΕΧΩΔΕ: “Καταρχήν, πρέπει να γίνει σαφές ότι μια πιθανή κοινοτική χρηματοδότηση του Πάρκου θα σήμαινε αμέσως, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού, απένταξη πολλών άλλων αναγκαίων έργων περιβάλλοντος από την 4η Προγραμματική Περίοδο (π.χ. βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, κλπ). Ο προγραμματισμός για τον τομέα του Περιβάλλοντος έγινε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία έπρεπε να έχουν ήδη γίνει προ δεκαετίας και οποιαδήποτε αλλαγή εις βάρος αυτού του σχεδιασμού δεν μπορεί να θεωρείται ορθολογική. Θα ήταν, μάλιστα, παράλογο να οδηγήσουμε σε απένταξη άλλα απαραίτητα έργα στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης όπως στο πάρκο Ελληνικού.

Εμείς προτιμήσαμε τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης για το Πάρκο του Ελληνικού, με την οποία οικοδομώντας λιγότερο από το 10% του μεγαλύτερου Πάρκου της Ευρώπης, χωρίς να δώσει ούτε δεκάρα ο Έλληνας φορολογούμενος, εξασφαλίζουμε την πλήρη χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης του Πάρκου, τη δημιουργία Ταμείου Πρασίνου για έργα ανάπλασης σε όλη την Αττική και, βέβαια, την απρόσκοπτη κοινοτική χρηματοδότηση για σημαντικά περιβαλλοντικά έργα σε όλη τη χώρα.

Σημειώνουμε ότι το Πάρκο του Ελληνικού τελικά θα έχει συνολική επιφάνεια 5.900 στρέμματα και θα είναι όχι μόνο το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο σε αστική περιοχή”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top