Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό σημαίνει απένταξη άλλων έργων
Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ

Χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό σημαίνει απένταξη άλλων έργων

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό, έπειτα από την ερώτηση του ευρωβουλευτή, κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν και την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, κας Χούμπνερ, από όπου προέκυψε ότι η κατασκευή του Πάρκου θα μπορούσε να είναι έργο επιλέξιμο στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, αλλά και ότι η ελληνική Κυβέρνηση…

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του Πάρκου στο Ελληνικό, έπειτα από την ερώτηση του ευρωβουλευτή, κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν και την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, κας Χούμπνερ, από όπου<...>προέκυψε ότι η κατασκευή του Πάρκου θα μπορούσε να είναι έργο επιλέξιμο στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, αλλά και ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει να λάβει κοινοτική χρηματοδότηση, το ΥΠΕΧΩΔΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του πως “η επιλογή αυτή έγινε με βάση την κοινή λογική”.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση του, το ΥΠΕΧΩΔΕ: “Καταρχήν, πρέπει να γίνει σαφές ότι μια πιθανή κοινοτική χρηματοδότηση του Πάρκου θα σήμαινε αμέσως, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού, απένταξη πολλών άλλων αναγκαίων έργων περιβάλλοντος από την 4η Προγραμματική Περίοδο (π.χ. βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, κλπ). Ο προγραμματισμός για τον τομέα του Περιβάλλοντος έγινε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία έπρεπε να έχουν ήδη γίνει προ δεκαετίας και οποιαδήποτε αλλαγή εις βάρος αυτού του σχεδιασμού δεν μπορεί να θεωρείται ορθολογική. Θα ήταν, μάλιστα, παράλογο να οδηγήσουμε σε απένταξη άλλα απαραίτητα έργα στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης όπως στο πάρκο Ελληνικού.

Εμείς προτιμήσαμε τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης για το Πάρκο του Ελληνικού, με την οποία οικοδομώντας λιγότερο από το 10% του μεγαλύτερου Πάρκου της Ευρώπης, χωρίς να δώσει ούτε δεκάρα ο Έλληνας φορολογούμενος, εξασφαλίζουμε την πλήρη χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης του Πάρκου, τη δημιουργία Ταμείου Πρασίνου για έργα ανάπλασης σε όλη την Αττική και, βέβαια, την απρόσκοπτη κοινοτική χρηματοδότηση για σημαντικά περιβαλλοντικά έργα σε όλη τη χώρα.

Σημειώνουμε ότι το Πάρκο του Ελληνικού τελικά θα έχει συνολική επιφάνεια 5.900 στρέμματα και θα είναι όχι μόνο το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο σε αστική περιοχή”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024