Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑιτία του ατυχήματος με το Concorde, το μεταλλικό έλασμα

Αιτία του ατυχήματος με το Concorde, το μεταλλικό έλασμα

Το French Air Accident Investigation Bureau (BEA), ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι πιθανότατα ένα κομμάτι μέταλλο από το jet της Continental Airlines προκάλεσε τη μοιραία συντριβή του Concorde της Air […]

Το French Air Accident Investigation Bureau (BEA), ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι πιθανότατα ένα κομμάτι μέταλλο από το jet της Continental Airlines<...> προκάλεσε τη μοιραία συντριβή του Concorde<.> της Air France τον περασμένο Ιούλιο.

Στην τελευταία του αναφορά στο τραγικό συμβάν της 25ης Ιουλίου, στο οποίο σκοτώθηκαν 113 άνθρωποι, το BEA, επέκρινε την συντήρηση του αεροπλάνου και επιβεβαίωσε την αρχική θεωρία του ότι η πτώση προκλήθηκε από έκρηξη του ελαστικού του Concorde της Air France.

Το λάστιχο του αεροπλάνου σχίστηκε όταν χτύπησε επάνω σε ένα αιχμηρό κομμάτι μέταλλο, που είχε κυλήσει στον αεροδιάδρομο. Μετά την έκρηξη του ελαστικού, προκλήθηκε έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμων που βρισκόταν από την κάτω πλευρά του φτερού, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πέσει επάνω στο ξενοδοχείο που βρισκόταν κοντά και να σκοτώσει 109 επιβάτες και 4 πεζούς.

Για πρώτη φορά οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι το μεταλλικό κομμάτι ανήκε σε ένα DC-10 της Continental Airlines, το οποίο είχε απογειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Το κομμάτι από μέταλλο είχε κολληθεί πάνω στο DC-10 κατά τη διάρκεια μιας επισκευής του αεροσκάφους που είχε γίνει δεκαέξι μέρες πριν από το ατύχημα.

Οι ασφαλιστές της Air France κάνουν μήνυση στην Continental για τον ρόλο της στο ατύχημα. Ένας εισηγητής της Continental Airlines στο Λονδίνο από το Reuters ανέφερε ότι η εταιρία του δεν γνώριζε για το μεταλλικό αντικείμενο τίποτα και γι΄ αυτό και δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι αυτό ανήκε στο DC-10.

Η ικανότητα πτήσεων του Concorde ήταν υπό αμφισβήτηση μετά το ατύχημα και οι μηχανικοί ψάχνουν τρόπους για να μπορέσουν να εμποδίσουν μια ίδια μελλοντική καταστροφή.

Εν τω μεταξύ μήνυση κατά της Air France και της Continental Airlines Inc. κατέθεσαν την Τρίτη στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης συγγενείς τριών θυμάτων του μοιραίου Concorde, ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο εταιρίες είναι μερικώς υπεύθυνες για την αεροπορική τραγωδία.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο το ύψος των αποζημιώσεων που απαιτούν οι συγγενείς τριών θυμάτων από τη Γερμανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024