Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΣτο εργολαβικό κέρδος παραδίδεται το δάσος Σέιχ Σου
Οικολόγοι Πράσινοι

Στο εργολαβικό κέρδος παραδίδεται το δάσος Σέιχ Σου

Φέτα – φέτα άρχισε να κόβεται και να παραδίδεται στο εργολαβικό κέρδος το δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Απόδειξη αποτελεί, όπως ισχυρίζονται, η υπ’ αριθ. […]

Φέτα – φέτα άρχισε να κόβεται και να παραδίδεται στο εργολαβικό κέρδος το δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Απόδειξη αποτελεί, όπως ισχυρίζονται, η υπ’ αριθ. 51/2004 απόφαση<...>της δευτεοροβάθμιας Επιτροπής επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων, που αποχαρακτηρίζει έκταση 17.217,15 τ.μ. δάσους στην περιοχή που συνορεύει με τα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», μια έκταση κατάφυτη από πεύκα και κυπαρίσσια, όπου εργολάβος-εταιρία ξεκίνησε ήδη εργασίες εντατικής αποψίλωσης, για την ανέγερση «συνεδριακού κέντρου»!

“Η Επιτροπή” αναφέρουν οι Οικολόγοι “θεώρησε ότι η αναδάσωση που έγινε στην έκταση το έτος 1937 αποτελεί «ιδιωτική καλλιέργεια πεύκης»(!), απαίτησε από τους δασικούς υπαλλήλους να αποδείξουν με «έγγραφα» την επιστημονική τους θέση ότι τα πεύκα αυτά αποτελούν ενιαία έκταση με το πευκοδάσος με το οποίο το γεωτεμάχιο αυτό συνορεύει, παρέκαμψε τις αεροφωτογραφίες του 1945 και εντεύθεν, και ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τα «ανταλλάξιμα» αγροτεμάχια του 1934, που ενσωματώνουν στην πλειονότητά τους εκτάσεις που αναδασώθηκαν, άλλες δυνάμει της κήρυξής τους ως αναδασωτέες το έτος 1935 και άλλες με πρωτοβουλία των ίδιων των ιδιοκτητών τους”.

“Έτσι, το δάσος πάρκο αποχαρακτηρίζεται σταδιακά και «ανεπαισθήτως» κι ό,τι σημαντικό έχει απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο, αργά και σταθερά τυλίγεται σε μία κόλλα χαρτί κι εξανεμίζεται” καταλήγουν οι Οικολόγοι, τονίζοντας πως “αφού έγινε η αρχή, έπονται κι άλλοι αποχαρακτηρισμοί κι άλλων εκτάσεων κι άλλων «ανταλλάξιμων» κι άλλων «διεκδικούμενων»”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024