Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠεριβαλλοντική ρύπανση θαλάσσιου χώρου στη Μαγνησία καταγγέλουν βουλευτές του ΚΚΕ

Περιβαλλοντική ρύπανση θαλάσσιου χώρου στη Μαγνησία καταγγέλουν βουλευτές του ΚΚΕ

Σοβαρότατες, πολλαπλές και επικίνδυνες περιβαλλοντικές προσβολές από τις βιομηχανίες που λειτουργούν στην περιοχή δέχονται στον Αλμυρό Μαγνησίας ο θαλάσσιος χώρος «όρμος της Σούρπης» και «Τσιγγέλι Αλμυρού», καθώς και ο αιγιαλόςκαι […]

Σοβαρότατες, πολλαπλές και επικίνδυνες περιβαλλοντικές προσβολές από τις βιομηχανίες που λειτουργούν στην περιοχή δέχονται στον Αλμυρό Μαγνησίας ο θαλάσσιος χώρος «όρμος της Σούρπης» και «Τσιγγέλι Αλμυρού», καθώς και ο αιγιαλός<...>και η παραλία, όπως καταγγέλουν με ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Τάκης Τσιόγκας.

Ειδικότερα, οι βουλευτές υποστηρίζουν πως “ο γνωστός για την περιβαλλοντική του ιδιαιτερότητα «όρμος της Σούρπης» με τον σπάνιο υγροβιότοπο, έχει μετατραπεί σε χώρο κατάληξης των υγρών εργοστασιακών λυμάτων των γύρω βιομηχανιών. Στραγγίδια, από εκατομμύρια κυβικά σκουριά χύδην στο έδαφος, στο χώρο της πρώην βιομηχανίας «Ελληνικά Σιδηροκράματα» και τώρα ιδιοκτησίας του ομίλου «ΣΙΔΕΝΟΡ» και σκραπ χύδην στο έδαφος στο χώρο της ΣΟΒΕΛ, είναι ορισμένα από τα απόβλητα που μολύνουν υπέδαφος και θάλασσα. Όλα τα παραπάνω μαζί με τους αέριους ρύπους ολοκληρώνουν το παζλ της περιβαλλοντικής μόλυνσης σε αέρα, στεριά και θάλασσα στην περιοχή του «όρμου της Σούρπης» και «Τσιγγέλι Αλμυρού»”.

Ρωτούν λοιπόν τον κ. υπουργό “εάν έχουν κατατεθεί και εγκριθεί περιβαλλοντικές μελέτες των βιομηχανιών (όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ της πρώην ΑΔΕΛΚΑΝ, των μύλων Λούλη) που λειτουργούν στην περιοχή; Εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και αν γίνονται έλεγχοι περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή και τι έδειξαν;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024