Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπίστευτη η ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της Θηρασιάς
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Απίστευτη η ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της Θηρασιάς

Απομόνωση των κατοίκων στη νήσο Θηρασιά, αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία όσων την επισκέπτονται καταγγέλουν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Δραγασάκης και Δρίτσας

Απομόνωση των κατοίκων στη νήσο Θηρασιά, αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία όσων την επισκέπτονται καταγγέλουν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές<…>του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Δραγασάκης και Δρίτσας.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν, όσοι επιβάτες ταξιδεύουν από Πειραιά και έχουν τελικό προορισμό τη Θηρασιά, είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν στο λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης και, στη συνέχεια, μετά από αναμονή πολλών ωρών επιβιβάζονται σε κάποιο από τα επιδοτούμενα πλοία της γραμμής για να αποβιβαστούν τελικά στο λιμάνι της Ρίβας. Το ίδιο φυσικά γίνεται και με τα εμπορεύματα ή τα οικοδομικά υλικά που κατευθύνονται προς το νησί.

Σύμφωνα με επιστολές του έπαρχου Θήρας ζητείται η λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων του νησιού. Συγκεκριμένα, ζητείται η προσέγγιση του λιμανιού της Ρίβας μόνο κατά την κάθοδο των επιδοτούμενων πλοίων από τον Πειραιά και όχι αντίστροφα και μόνο για δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

“Επειδή το αίτημα των κατοίκων του νησιού είναι δίκαιο και η επίλυσή του πρέπει να γίνει άμεσα με ευθύνη του υπουργείου, δεδομένου ότι αφορά επιδοτούμενα δρομολόγια”, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησαν να ενημερωθούν αν ο αρμόδιος υπουργός “προτίθεται να προβεί άμεσα στην επίλυση του προβλήματος ώστε τα επιδοτούμενα δρομολόγια από Πειραιά να προσεγγίζουν το λιμάνι Ρίβα της Θηρασίας, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου;”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024