Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΠερισσότεροι από 100 επιχειρηματίες αγροτουρισμού στη Σιάτιστα
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων

Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες αγροτουρισμού στη Σιάτιστα

Με τη συμμετοχή 109 επιχειρηματιών τουρισμού, από 25 περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, στις 8-10 Οκτωβρίου 2007, στην Σιάτιστα Κοζάνης. Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας

Με τη συμμετοχή 109 επιχειρηματιών τουρισμού, από 25 περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, στις 8-10 Οκτωβρίου 2007, στην Σιάτιστα Κοζάνης. Το Συνέδριο<...>χαιρέτησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, ο Δήμαρχος Σιάτιστας κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης και οι Ευρωβουλευτές Ευαγγελία Τζαμπάζη, Νίκος Βακάλης και Μαίρη Ματσούκα.

Καινοτομία στην οργανωτική των συνεδρίων, αποτέλεσε ο μεγάλος χρόνος για την παρουσίαση των αγροτουριστικών δομών στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο οργανωμένος τρόπος ανάπτυξης σχέσεων δικτύωσης μεταξύ όλων των παρισταμένων και η βιωματική ανταλλαγή εμπειριών με επισκέψεις σε αγροτουριστικές επιχειρήσεις.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, όλοι οι επιχειρηματίες παρουσίασαν τόσο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εν συντομία, όσο και κυρίως προβληματισμούς και προβλήματα στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δράσης στο χώρο του αγροτουρισμού. Μετά από συζητήσεις, αποφασίστηκε η δημιουργία Eνώσεων Aγροτουρισμού σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και η πανελλήνια έκφραση των επιχειρηματιών με μια μορφή Συνομοσπονδίας Αγροτουρισμού Ελλάδας, της οποίας το ιδρυτικό συνέδριο αποφασίστηκε να γίνει στις 16 Απριλίου 2008 στη Νεμέα.

Το ιδιαίτερο κομμάτι της ανταλλαγής εμπειριών, καλύφθηκε με επίσκεψη στον παραδοσιακό ξενώνα ΑΠΟΣΚΕΠΟΣ (Θόδωρος Βασιλείου, Καστοριά), στον ξενώνα ΙΑΣΠΙΣ (Ηλίας Μάρας, Σιδηροχώρι), στο μοναστήρι Μαυριώτισσας (Λίμνη Καστοριάς), στην ταβέρνα Ντολτσό (Τέτα Πουλιοποούλου, Καστοριά), στις ΑΕΤΟΖΙ Επαύλεις (`Ανθιμος Τόρτοκας, Αετός), στον ξενώνα Ζάζαρη (Νίκος Σουμελίδης, Λιμνοχώρι), στο Νυμφαίο, στον ξενώνα ΑΓΚΩΝΑΡΙ (Ευάγγελος Πάσπαλης, Σκλήθρο), στην ταβέρνα Θωμάς (Νίκος Πάσπαλης, Σκλήθρο), στην ταβέρνα ΜΥΛΟΡΡΕΜΑ (Χρήστος Σεμίζογλου, Σκλήθρο), στην οινοποιεία Γ.Κουτζιαμάνη-Ι.Μπουτάρη (Σιάτιστα), στο γουναράδικο του Βασίλη Θεοχαρόπουλου στη Σιάτιστα και στο κελάρι ΤΑΠΝΟΥ (Γ.Γκουτζιαμάνη, Σιάτιστα).

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, σχεδιάστηκε για να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να συζητήσουν, να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους, να αποκτήσουν συναντίληψη για την ανάπτυξη συλλογικών δομών, θεσμικού πλαισίου και στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και να γίνουν ένας μεγάλος δυναμικός κρίκος υποστήριξης του ελληνικού αγροτουρισμού.

Τις εμπειρίες όλων, κατέγραψε ο κ. Παναγής Μεταξάτος (ΚΡΙΤΟΝΟΥ, Κεφαλονιά) από το δίκτυο AGROTOURNET και θα τις μεταφέρει στη Βάρνα της Βουλγαρίας (15/10/07), σε διακρατική συνάντηση του AGROTOURNET με συμμετέχοντα κράτη τα Γαλλία, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ολλανδία, Μ.Βρετανία και Βουλγαρία, ενώ στοιχεία των καλών πρακτικών θα μεταφέρει ο γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Δ. Μιχαηλίδης στις 17/11/07 στη Λάρνακα της Κύπρου, σε μεσογειακή διακρατική συνάντηση.
Τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις των παρισταμένων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο επιχειρηματιών Αγροτουρισμού απεφασίσθηκε να παρουσιάσουν στην πολιτική ηγεσία και τους εμπλεκόμενους με τον αγροτουρισμό φορείς το Διοικητικό Συμβούλιο της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ το ταχύτερο δυνατόν.

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ θα μετέχει στη PHILOXENIA (1-4/11/07, Θεσσαλονίκη), στην International Tourist Salon (23-25/11/07, MEC, Αθήνα), στην AGROTICA (6-10/2/08, Θεσσαλονίκη) και στο Τουριστικό Πανόραμα (17-20/4/08, Αθήνα). Για την προετοιμασία της συλλογικής εκπροσώπησης των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, διαμορφώθηκε ένα σχέδιο καταστατικού, το οποίο θα εξειδικευθεί και θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή στην 6η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που αποφασίστηκε να γίνει στην Κερκίνη, από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2007.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024