Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Μεγάλη η αναστάτωση του τουριστικού κλάδου από επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ

Δώρα Σγάρτσου - 19 Οκτώβριος 2007, 00:00

Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και ευθύ πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προιόντος θα επιφέρει τυχόν αύξηση του ΦΠΑ, όπως προειδοποιεί με ανακοίνωση της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)...

Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και ευθύ πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προιόντος θα επιφέρει τυχόν αύξηση του ΦΠΑ, όπως προειδοποιεί<...>

με ανακοίνωση της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Η φήμη και μόνον ότι επίκειται αύξηση του ΦΠΑ, επισημαίνει η ΠΟΞ, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο σύνολο του κλάδου και τορπιλίζει τις επίπονες προσπάθειες, που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για συγκράτηση του κόστους λειτουργίας τους και διατήρηση της ποιότητας υπηρεσιών, προσφέροντας παράλληλα, ανταγωνιστικές τιμές”.

Αυτό που φαίνεται ότι λανθάνει της προσοχής ορισμένων πλευρών, σύμφωνα με την ΠΟΞ, είναι η

ιδιαιτερότητα της λειτουργίας της τουριστικής αγοράς, καθώς:

  • Πρώτον, κάθε μεταβολή σε φόρους που αφορούν στις τουριστικές και δη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έχει αντίκτυπο που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Η άμεση αρνητική επίπτωση στην τουριστική Οικονομία, επιστρέφει πολλαπλάσια και «εισαγόμενη» στην Εθνική Οικονομία.
  • Δεύτερον, ο κύριος όγκος των συμβολαίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με τους ξένους οργανωτές ταξιδιών έχουν προ καιρού συναφθεί σε συμφωνημένες τιμές και όρους. Ήδη δε, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις για την επόμενη περίοδο και αρχίζει και η κυκλοφορία των μπροσούρων των tour operators. Ενδεχόμενη μεταβολή των τιμών  τώρα, πέραν του ότι οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα κληθούν να επωμιστούν το πρόσθετο κόστος, θα προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και αν μη τι άλλο θα εκθέσει τη χώρα μας.
  • Τρίτον, ανάλογες είναι συνθήκες που διέπουν  συναφείς δραστηριότητες όπως πχ. Η διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων κλπ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top