Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος

Σπυρίδων: Πολιτιστικό brand name παγκόσμιας εμβέλειας η Αρχαία Ολυμπία

Δώρα Σγάρτσου - 22 October 2007, 00:00

Επίσκεψη στους δήμους Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, βουλευτές, τον Νομάρχη Ηλείας, τους τοπικούς Δημάρχους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες...

Επίσκεψη στους δήμους Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας<...>

Δυτικής Ελλάδος, βουλευτές, τον Νομάρχη Ηλείας, τους τοπικούς Δημάρχους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη, κατά σειρά, στη Λίμνη Καϊάφα με τα Ιαματικά Λουτρά, στον αρχαιολογικό χώρο και στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ακολούθως επισκέφθηκε το λιμάνι του Κατακώλου.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε τα εξής: ”Παράλληλα με τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές και προστασίας του περιβάλλοντος από τα καιρικά φαινόμενα, προχωρά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που σκοπό έχει την αναγέννηση της περιοχής. Στον σχεδιασμό αυτό ο τουρισμός κατέχει υψηλή προτεραιότητα, καθώς είναι σε θέση, με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών, να αναπληρώσει την απώλεια εισοδήματος που προέρχεται από τον αγροκτηνοτροφικό τομέα της οικονομίας, έως ότου ο συγκεκριμένος τομέας ορθοποδήσει ξανά. Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος κινείται, σίγουρα, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το τοπικό τουριστικό προϊόν, ισχυρός σύμμαχός μας είναι η Αρχαία Ολυμπία - ένα, θα έλεγα, πολιτιστικό brand name παγκόσμιας εμβέλειας. Εργαζόμαστε, λοιπόν, εντατικά, ώστε τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν οι προβολείς όλου του πλανήτη θα στραφούν στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε ξαναδώσει στην περιοχή το φυσικό περιβάλλον που της αξίζει. Τα μοναδικά φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα ολόκληρης της Ηλείας μάς κάνουν αισιόδοξους ότι πολύ σύντομα ο Νομός θα ξαναρχίσει με γοργά βήματα την πορεία του προς το μέλλον”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top