Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση στη Βουλή για την ονομασία των Μακεδονικών Αερογραμμών
Κωστής Αϊβαλιώτης - ΛΑ.Ο.Σ.

Ερώτηση στη Βουλή για την ονομασία των Μακεδονικών Αερογραμμών

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε χτες ερώτηση στην Βουλή αναφορικά με τη δραστηριότητα των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ως θυγατρικής της «Ολυμπιακής», καθώς και για την αντίδρασή, στα πλαίσια του ICAO και τής IATA στην προκλητική χρήση εκ μέρους…

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε χτες ερώτηση στην Βουλή αναφορικά με τη δραστηριότητα των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ως θυγατρικής της «Ολυμπιακής», καθώς και για την αντίδρασή, στα πλαίσια<...>του ICAO και τής IATA στην προκλητική χρήση εκ μέρους της ΠΓΔΜ του ονόματος «Macedonian Airlines» για τον αερομεταφορέα της χώρας αυτής.

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ.” ανέφερε ο κ. Αϊβαλιώτης, “είχε προωθήσει – και σωστά – την δημιουργία των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ως θυγατρική της «Ολυμπιακής» την περίοδο, που τα Σκόπια ξεκινούσαν την εθνικιστική τους προπαγάνδα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει καθιερώσει την ονομασία “MAT- Macedonian Airlines” για τον αερομεταφορέα της χώρας αυτής, κάτι που πλέον έχει οδηγήσει στην χρήση μόνο τού ονόματος «Macedonian Airlines» όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν δει τις αναγγελίες πτήσεων στα διεθνή αεροδρόμια, καθώς και τις διεθνείς ιστοσελίδες”.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. απεύθυνε στον υπουργός Μεταφορών τις ακόλουθες ερωτήσεις:


  1. Η σημερινή δραστηριότητα των «Μακεδονικών Αερογραμμών» είναι ανάλογη του σημαντικού εθνικού τους ρόλου;

  2. Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση στα πλαίσια του ICAO και της IATA για την χρήση εκ μέρους της σκοπιανής κυβέρνησης της ονομασίας «Macedonian Airlines» και πού βρίσκεται σήμερα το όλο θέμα;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024