Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερώτηση Χαλβατζή, Μαυρίκου και Μελά

Τέλος στην οικοπεδοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ζητά το ΚΚΕ

Δώρα Σγάρτσου - 23 Οκτώβριος 2007, 00:00

Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού αποτελεί έναν χώρο 5.300 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 200 περίπου στρέμματα, όπως σημειώνει το ΚΚΕ, αξιοποιούνται από την εταιρία «Τουριστικά Ακίνητα» για την πραγματοποίηση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων. Επίσης, η εταιρία «Ολυμπιακά ακίνητα» που διαχειρίζεται την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων παραχώρησε...

Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού αποτελεί έναν χώρο 5.300 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 200 περίπου στρέμματα, όπως σημειώνει το ΚΚΕ, αξιοποιούνται από την εταιρία «Τουριστικά Ακίνητα» για την πραγματοποίηση συνεδρίων<...>

και εμπορικών εκθέσεων. Επίσης, η εταιρία «Ολυμπιακά ακίνητα» που διαχειρίζεται την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων παραχώρησε την Ολυμπιακή εγκατάσταση κανόε-καγιάκ, έκτασης 290 στρεμμάτων, στην J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε., για τα επόμενα 30 χρόνια.

“Την ίδια ώρα”, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά, σε ερώτηση τους προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Πολιτισμού, “προβλέπεται η οικοπεδοποίηση εκατοντάδων στρεμμάτων, γεγονός που θα επιβαρύνει από τη μία την ποιότητα ζωης των κατοίκων της περιοχής και από την άλλη θα αποτελέσει πηγή κερδοφορίας για τα μεγάλα κατασκευαστικά μονοπώλια”.

“Όλα τα παραπάνω”, καταλήγουν, “οδηγούν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και περιουσίας, καταστρέφοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας πολύ χειρότερους όρους ζωής για τους κατοίκους της περιοχής”, ζητώντας να ενημέρωση από τους κ.κ. υπουργούς για το εάν:

  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου με αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
  • Θα προχωρήσει στην ένταξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο πάρκο ώστε να αξιοποιηθούν από το κράτος και να παραμείνουν δημόσιες και δωρεάν.
  • Θα σταματήσει τα σχέδια για παραπέρα οικοπεδοποίηση στο πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top