Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση αντιπροσωπείας Ανοιχτής Πόλης με την εταιρία λειτουργίας του Αττικό Μετρό

Συνάντηση αντιπροσωπείας Ανοιχτής Πόλης με την εταιρία λειτουργίας του Αττικό Μετρό

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας κ.κ. Χρίστο Καραμάνο και `Αγγελο Τσέκερη, συναντήθηκεπροχτές με τον κ. Δρακάκη, […]

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας κ.κ. Χρίστο Καραμάνο και `Αγγελο Τσέκερη, συναντήθηκε<...>προχτές με τον κ. Δρακάκη, πρόεδρο της Εταιρίας Λειτουργίας του Μετρό (ΑΜΕΛ), προκειμένου να συζητηθούν θέματα, όπως της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας, αλλά και της δυνατότητας μεταφοράς ποδηλάτων.

Η συζήτηση, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, έγινε σε θετικό κλίμα, χωρίς όμως να οδηγήσει σε δέσμευση, από την πλευρά της ΑΜΕΛ, για την άμεση ικανοποίηση κάποιου από αυτά τα αιτήματα. “Θεωρούμε” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, “πως η επέκταση της λειτουργίας του Μετρό ως τις δύο το βράδυ τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όπως σχεδιάζεται, δεν είναι αρκετή. Για να είναι πραγματικά λειτουργική και να έχει αποτέλεσμα, η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να επιτρέπει στον κόσμο όχι μόνο να φύγει από το σπίτι του με το Μετρό αλλά να γυρίσει κιόλας. Όσο για το όποιο οικονομικό κόστος, θα πρέπει να συνυπολογιστεί με το κοινωνικό όφελος που προκύπτει από τον περιορισμό της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς ποδηλάτων στους συρμούς, αντιμετωπίσαμε από την πλευρά της ΑΜΕΛ σκεπτικισμό. Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί πως δεν συντρέχουν πραγματικά λόγοι ασφάλειας, που να αποτρέπουν τη μεταφορά ποδηλάτων στο Μετρό, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και πρόβλεψη και να αξιοποιηθεί η διεθνής εμπειρία. Η μεταφορά ποδηλάτων επιτρέπεται, και γίνεται χωρίς προβλήματα, σε όλα τα Μετρό της Ευρώπης, με μοναδικές εξαιρέσεις της Αθήνας και της Βουδαπέστης.

Θεωρούμε πως για να πετύχουμε την εφαρμογή αυτών των τόσο λογικών και αναγκαίων μέτρων χρειάζεται, εκτός της πολιτικής βούλησης και προσπάθειας της Ανοιχτής Πόλης, επιπλέον πίεση και από την πλευρά των πολιτών. Για αυτό τους καλούμε να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα αλλά και στην ανάληψη δικών τους πρωτοβουλιών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024