Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην κυκλοφορία ο πεζόδρομος της παλιάς παραλίας στην Θεσσαλονίκη

Στην κυκλοφορία ο πεζόδρομος της παλιάς παραλίας στην Θεσσαλονίκη

Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, δόθηκε προχτές, Τετάρτη, και επίσημα σε κυκλοφορία ο ανακατασκευασμένος πεζόδρομος της παλιάς παραλίας. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ, αφορούσεστην ανακατασκευή του πεζοδρόμου […]

Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, δόθηκε προχτές, Τετάρτη, και επίσημα σε κυκλοφορία ο ανακατασκευασμένος πεζόδρομος της παλιάς παραλίας. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ, αφορούσε<...>στην ανακατασκευή του πεζοδρόμου της παλιάς παραλίας, μεταξύ του Λευκού Πύργου και της πλ. Ελευθερίας, μήκους 1,5 χλμ.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, ενώ όπως τόνισε πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.

“Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της νέας παραλίας” συμπλήρωσε ο δήμαρχος της πόλης, “αρχίζει η παράδοση μιας σειράς έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια, όπως αυτό της ανάπλασης του πεζόδρομου Δ. Γούναρη και της ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου των κοιμητηρίων της Αγίας Παρασκευής, στην οδό Λαγκαδά, σε χώρο αναψυχής”.

Σύμφωνα με την μελέτη και με φόντο το μνημείο του Λευκού Πύργου, αντικαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας μεταξύ Λεωφόρου Νίκης και κρηπιδώματος, με χυτό δάπεδο και κατασκευάστηκαν εγκάρσιοι διάδρομοι από πέτρα Λακκώματος στις θέσεις των φωτιστικών σωμάτων. Επίσης συντηρήθηκαν τα εμπόδια στάθμευσης, τα φωτιστικά σώματα και τα κιγκλιδώματα, ενώ συμπληρώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν τα μαρμάρινα κράσπεδα. Τέλος δημιουργήθηκαν ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα στα σημεία των διαβάσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024