Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ίδρυμα Ευγενίδου

Εικόνες από Ελλάδα στις `Ημέρες Πολιτισμού`

Δώρα Σγάρτσου - 29 October 2007, 00:00

Με την ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος» το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετέχει στις «Ημέρες Πολιτισμού», που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διάστημα<...>

24 Οκτωβρίου - 13 Νοεμβρίου 2007, στην Φρανκφούρτη. Σημειώνεται ότι φέτος οι «Ημέρες Πολιτισμού» είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα.

Η ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος», παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, προβλήθηκε χτες, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο Sternwarte dew Physikalischen Vereins της Φρανκφούρτης στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία για ένα εικονικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα της Κνωσσού και των Δελφών, της Ολυμπίας και της Ακρόπολης Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα δείγμα του συγχρόνου ελληνικού τεχνολογικού πολιτισμού.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επέλεξε να συμμετέχει με την ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος», καθώς η συγκεκριμένη υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις στο ελληνικό, αλλά και στο ξενόγλωσσο κοινό. Η παράσταση αυτή αποτελεί απτό δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής στον χώρο του οπτικοαουστικού θεάματος θόλου, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία της προβολής και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού.

Οι «Ημέρες Πολιτισμού» αποτελούν ένα σημαντικό ετήσιο θεσμό, που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εφέτος, παρουσιάζεται στο κοινό ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, μεταφέροντας το άρωμα του ελληνικού πολιτισμού στο γερμανικό και εν γένει στο ευρωπαϊκό κοινό της διοργάνωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top