Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους της Ε.Π.Ε.Σ.Τ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους της Ε.Π.Ε.Σ.Τ

Με εκπροσώπους της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ) συναντήθηκε χτες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Η συνάντηση, όπως δήλωσε αργότερα ο κ. υπουργός “υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική, καθώς ετέθησαν ζητήματα που αφορούν τόσο στον θαλάσσιο τουρισμό…

Με εκπροσώπους της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ) συναντήθηκε χτες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Η συνάντηση, όπως δήλωσε αργότερα ο κ. υπουργός “υπήρξε ιδιαίτερα<...>γόνιμη και εποικοδομητική, καθώς ετέθησαν ζητήματα που αφορούν τόσο στον θαλάσσιο τουρισμό όσο και στη γενικότερη πορεία του ελληνικού τουρισμού”.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι η ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών, όπως για παράδειγμα οι μαρίνες και η περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών αγκυροβολίων, αλλά και η διείσδυση της χώρας σε νέες τουριστικές αγορές με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ιδιαίτερα μέσω του θαλάσσιου τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ο στρατηγικός ρόλος του θαλάσσιου τουρισμού για τη χώρα μας, και ο ρόλος της στοχευμένης προβολής της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό. Τέλος, συζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις με σκοπό την προώθηση ποιοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση μέσω εκπαίδευσης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών που προσφέρει ο τομέας του yachting.

Συναντήσεις με τα Δ.Σ. της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε και της Π.Ο.Ε.Ε.Υ.Τ.Ε.

Συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Ε.Υ.Τ.Ε.) είχε προχτές, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον πρόεδρο και τα μέλης της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε ο κ. Υπουργός δήλωσε: “Με τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας συζητήσαμε σήμερα μια σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο στον κλάδο τους όσο και στην πορεία και στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού ευρύτερα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η προοπτική κατηγοριοποίησης των καταλυμάτων βάσει κλειδιών, η δημιουργία βάσης δεδομένων, η καταγραφή και διάθεση στατιστικών στοιχείων για τα ελληνικά καταλύματα και η καταγραφή των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων ανά περιοχή. Παράλληλα, μιλήσαμε για την ανάγκη δημιουργίας διακριτικών τίτλων και την πορεία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση συζητήσαμε για το ρόλο της τεχνολογίας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και τη σημασία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ως βασικό συστατικό στοιχείο για την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

Σε ευρύτερο επίπεδο, συζητήσαμε για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό, όπως και θέματα που αφορούν την προώθηση της τουριστικής πολιτικής σε σχέση με τις συναρμοδιότητες των Υπουργείων και τη Δημόσια Διοίκηση. Επίσης, συζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις με σκοπό την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης των υπηρεσιών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και της επικοινωνιακής μας πολιτικής».

Αναφερόμενος αργότερα στη συνάντηση του με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ε.Υ.Τ.Ε. ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού και η δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας, που θα αναδείξει την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό, και θα βασίζεται στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, εστιάσαμε και στον ρόλο της εκπαίδευσης και τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης και την αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024