Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΧρηματοδότηση δράσεων για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού ζητάει το ΚΚΕ

Χρηματοδότηση δράσεων για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού ζητάει το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ζητώντας την συνδρομή τους για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού κατέθεσαν στη Βουλή χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Εύα Μελά, […]

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ζητώντας την συνδρομή τους για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού κατέθεσαν στη Βουλή χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Εύα Μελά, Σταύρος Σκοπελίτης και Λίλα Καφαντάρη. Όπως τόνισαν “στις Ειδικές Δράσεις<...>του Τμήματος Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Νομαρχίας Κυκλάδων, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια που γίνεται να αναδειχθεί ο Κυκλαδικός Πολιτισμός. Ο λαός των Κυκλάδων έχει τη διάθεση και τη θέληση με τον αγώνα του, κατΆ αρχήν να περιφρουρήσει αυτόν τον Πολιτισμό, να μην τον καταστρέψουν τα μεγάλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό. Παράλληλα να τον αναδείξει και να τον αξιοποιήσει σωστά, παραδίδοντας τον στις επόμενες γενιές”.

Η απουσία όμως των αρμόδιων Υπουργείων από αυτή την προσπάθεια όπως πρόσθεσαν δεν πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει άμεσα να βοηθήσουν όπως οφείλουν και να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις αυτές”.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρώτησαν τους κ.κ. Υπουργούς “αν θα χρηματοδοτήσουν και θα ενισχύσουν τις πολιτιστικές δράσεις που είναι σε εξέλιξη, καθώς και άλλες που απαιτούνται, ώστε να αναδειχθεί και να προστατευθεί ο Κυκλαδικός Πολιτισμός”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024