Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χρηματοδότηση δράσεων για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού ζητάει το ΚΚΕ

Δώρα Σγάρτσου - 02 Νοέμβριος 2007, 00:00

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ζητώντας την συνδρομή τους για την ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού κατέθεσαν  στη Βουλή χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Εύα Μελά, Σταύρος Σκοπελίτης και Λίλα Καφαντάρη. Όπως τόνισαν “στις Ειδικές Δράσεις<...>

του Τμήματος Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Νομαρχίας Κυκλάδων, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια που γίνεται να αναδειχθεί ο Κυκλαδικός Πολιτισμός. Ο λαός των Κυκλάδων έχει τη διάθεση και τη θέληση με τον αγώνα του, κατΆ αρχήν να περιφρουρήσει αυτόν τον Πολιτισμό, να μην τον καταστρέψουν τα μεγάλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό. Παράλληλα να τον αναδείξει και να τον αξιοποιήσει σωστά, παραδίδοντας τον στις επόμενες γενιές”.

Η απουσία όμως των αρμόδιων Υπουργείων από αυτή την προσπάθεια όπως πρόσθεσαν δεν πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει άμεσα να βοηθήσουν όπως οφείλουν και να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις αυτές”.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρώτησαν τους κ.κ. Υπουργούς “αν θα χρηματοδοτήσουν και θα ενισχύσουν τις πολιτιστικές δράσεις που είναι σε εξέλιξη, καθώς και άλλες που απαιτούνται, ώστε να αναδειχθεί και να προστατευθεί ο Κυκλαδικός Πολιτισμός”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top