Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτη Βουλή και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης

Στη Βουλή και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης

Σνθήκες απομόνωσης από την ηπειρωτική Ελλάδα βιώνουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, αφού όπως εξήγησαν σε ερώτηση τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και Μακεδονίας […]

Σνθήκες απομόνωσης από την ηπειρωτική Ελλάδα βιώνουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, αφού όπως εξήγησαν σε ερώτηση τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και Μακεδονίας – Θράκης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Γιάννης Ζιώγας και<...>Σοφία Καλαντίδου, το νησί παρά την αυξημένη κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου δεν εξυπηρετείται καθημερινά ακτοπλοϊκώς, αλλά και πολλά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια ματαιώνονται εξαιτίας συνεχών βλαβών και της μεγάλης ηλικίας του. Επίσης, τα προβλήματα αυτά οξύνονται περισσότερο τη χειμερινή περίοδο δεδομένου ότι στη ματαίωση δρομολογίων προστίθενται και οι συχνές δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

“Τα παραπάνω” ανέφεραν οι βουλευτές του ΚΚΕ, “επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που κριτήριο έχει την ενίσχυση των κερδών των εφοπλιστών, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιών με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που από το 2001 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. εφάρμοσε, όξυνε αυτά τα προβλήματα”.

Αναδεικνύεται συνεπώς, κατά τους βουλευτές, “η ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, με σύγχρονα ασφαλή πλοία, με ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις με φτηνά εισιτήρια και διασφαλίζοντας – διευρύνοντας τα δικαιώματα των ναυτεργατών”.

Οι ερωτήσεις που απεύθυναν στους κ.κ. υπουργούς έχουν ως εξής:


  • Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει αυτήν την επιζήμια πολιτικής για τους κατοίκους των νησιών και τους ναυτεργάτες.

  • Γιατί άμεσα δεν προχωρά στα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίζουν την καθημερινή, ασφαλή, φτηνή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και των άλλων νησιών;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024