Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Απορύθμιση στο θέμα της τουριστικής προβολής και διαφήμισης

ΠΟΕΤ: Απορύθμιση στο θέμα της τουριστικής προβολής και διαφήμισης

Την απόγνωσή της και την ανησυχία της για την πορεία της τουριστικής διαφήμισης της Ελλάδας, που καμία εταιρία πλέον δεν θέλει να την αναλάβει, εκφράζει με τη σειρά της η […]

Την απόγνωσή της και την ανησυχία της για την πορεία της τουριστικής διαφήμισης της Ελλάδας, που καμία εταιρία πλέον δεν θέλει να την αναλάβει, εκφράζει<...> με τη σειρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>).

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΠΟΕΤ αναφέρει τα εξής:

"Με έντονη ανησυχία οι επιχειρήσεις του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας παρακολουθούν την απορύθμιση που παρατηρείται στην προετοιμασία και προβολή της χώρας μας για την επόμενη τουριστική περίοδο. Μία περίοδος που χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ο ανταγωνισμός οξύνεται για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Γειτονικές και άκρως ανταγωνιστικές χώρες, όπως Τουρκία, Κροατία, αλλά και Αίγυπτος σημειώνουν εντυπωσιακά άλματα ανόδου στις προτιμήσεις των τουριστών και στη χώρα μας, όχι μόνον παρατηρείται η γνωστή πλέον καθυστέρηση στην έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας, αλλά παρατηρείται και το εκπληκτικό να μην ενδιαφέρεται κανένας πλέον διαφημιστικός οίκος για την ανάληψη ενός τέτοιου έργου μιας και οι περσινές οφειλές παραμένουν απλήρωτες!

Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο καθυστέρησης πληρωμής δικαιούχων από τον ΕΟΤ. Είναι μεγάλη ανάγκη για τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκη να λάβει μέτρα. Ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΕΟΤ ακόμη και σε ενέργειες συνδιαφήμισης, πληροφορούμαστε, μένουν σε μόνιμη εκκρεμότητα και τραυματίζεται βάναυσα η αξιοπιστία του κρατικού φορέα.

Κοντά σ' αυτά έρχεται και η εισαγωγή του Ευρώ που δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα στην αγορά και συμβάλλει αποφασιστικά στην όξυνση του ανταγωνισμού. Παράλληλα οι ανταγωνίστριες χώρες εκτός ζώνης Ευρώ, εμφανίζονται ελκυστικότερες για τους Ευρωπαίους τουρίστες, μιας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμηλότερες τιμές σε ασθενέστερα νομίσματα".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024