Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου και Παπαγεωργόπουλου

Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε βασικό τουριστικό προορισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Νοέμβριος 2007, 00:00

Με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε χτες, Πέμπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου, με αφορμή τα εγκαίνια της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia...

Με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε χτες, Πέμπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου, με αφορμή τα εγκαίνια<...>

της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, στη HELEXPO, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Σπηλιωτόπουλο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Είχα επίσης την ευκαιρία να αναπτύξω τις δραστηριότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκινούν από τη λειτουργία και τις προοπτικές της Αγιορειτικής Εστίας, την ανάδειξη των μνημείων της πόλης κι επεκτείνονται στη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, καθώς και σε συγκεκριμένα προγράμματα αναπλάσεων περιοχών, όπως της παραλιακής ζώνης πρασίνου, του περιβάλλοντος χώρου του Λ. Πϋργου, κ.α Τέλος συζητήσαμε για το πλαίσιο μιας νέας συνεργασίας, προκειμένου να αναδείξουμε και να διαφημίσουμε την πόλη ως βασικό τόπο τουριστικού προορισμού αλλά και ως ενδιάμεσο προορισμό «city break». Από τον τουρισμό περιμένουμε πάρα πολλά με επίκεντρο την ολοκλήρωση των έργων υποδομής σε μαρίνες, αρχαιολογικούς περιπάτους και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης».

Με τη σειρά του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας» και ότι «ως Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύουμε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αισθητική ανάπλαση της πρωτεύουσας του Ελληνικού Βορρά». «Έχουμε πολλά και σημαντικά περιθώρια συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης” πρόσθεσε ο κ. υπουργός, εξηγώντας πως “θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού, στην ανάπλαση της παραλίας και των εισόδων της πόλης. Ζήτησα από τον κ. Παπαγεωργόπουλο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και βαρύτητα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην πληροφόρηση του επισκέπτη. Από την πλευρά μας θα δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από τις διαφημιστικές μας καμπάνιες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την πόλη ως προορισμό «city break» αλλά και ως χώρο υποδοχής των επισκεπτών. Θέλουμε να αναδείξει η Θεσσαλονίκη το γοητευτικό της πρόσωπο, αυτό που ούτως ή άλλως έχει».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top