Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚοιμώμενος γίγαντας για την ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας ο θεματικός τουρισμός
Ανδρέας Λεούδης

Κοιμώμενος γίγαντας για την ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας ο θεματικός τουρισμός

Ιδιαίτερη σημασία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία θεωρείται ως μια από τις κρισιμότερες συνιστώσες της πολύπλευρης αναπτυξιακής προσπάθειας που επιχειρείται, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερεστο Travel […]

Ιδιαίτερη σημασία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία θεωρείται ως μια από τις κρισιμότερες συνιστώσες της πολύπλευρης αναπτυξιακής προσπάθειας που επιχειρείται, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε<...>στο Travel Daily News, με αφορμή την 23η έκθεση Philoxenia, ο Γενικός Γραμματέας της, κ. Ανδρέας Λεούδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο θεματικός τουρισμός είναι ο κοιμώμενος γίγαντας για την ανάπτυξή της».

Για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας έχει εκπονηθεί ένα marketing plan, όπου καθορίζονται οι δυνατότητες και οι προοπτικές. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η εδραίωση εξειδικευμένης τουριστικής ταυτότητας κοινής σε επίπεδο Περιφέρειας, η προβολή δραστηριοτήτων για τη διατήρηση δωδεκάμηνου τουρισμού, η προβολή των τουριστικά αναπτυσσόμενων περιοχών με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον και η υποστήριξη τοπικών δραστηριοτήτων για την εδραίωση πόλων έλξης.

«Θεωρούμε» είπε ο κ. Λεούδης «ότι στην περιοχή μας μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού με έμφαση στον χειμερινό – χιονοδρομικό τουρισμό, στον αθλητικό τουρισμό (ποδήλατο βουνού, καγιάκ, κανό, ορειβασία), στον αγροτουρισμό, στον πολιτιστικό και θρησκευτικό, στο συνεδριακό, αλλά και στον εκπαιδευτικό – ενεργειακό τουρισμό καθώς η Περιφέρειά μας έχει την ταυτότητα της Περιφέρειας της ενέργειας και σΆ αυτό τον τομέα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα».

Στόχος της Περιφέρειας είναι η διαφήμιση και προβολή τόσο του τουριστικού προϊόντος, όσο και των τοπικών αγαθών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τακτικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ δίνει δυναμικό παρόν και σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

«Αυτό που βεβαίως επιδιώκουμε» επεσήμανε ο κ. Λεούδης «είναι να συντονιστούμε με την κεντρική στρατηγική που σχεδιάζεται από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να συμμετέχουμε κάτω από μια συγκεκριμένη ομπρέλα σε δημοσιοποίηση των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειάς μας και να παίρνουμε μέρος συντονισμένα σε εκθέσεις του εξωτερικού».

Σημειώνεται ότι όλοι αυτοί οι στόχοι υλοποιούνται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής της Δυτικής Μακεδονίας, που έχει ενταχθεί στο 3ο ΠΕΠ και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Βασική επιδίωξή μας» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «είναι να μπούμε στη λογική της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, διότι χωρίς την κατάλληλη παιδεία το δυναμικό αυτό δεν θα είναι έτοιμο να προσφέρει ανάλογες τουριστικές υπηρεσίες, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και να κρατήσουμε τους επισκέπτες».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024