Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Francesco Ianniello

Μεγάλη η επιτυχία του φετινού Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τον Τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Νοέμβριος 2007, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Τουρισμό, το 6ο στη σειρά, 6th European Tourism Forum, ETF, ο κ. Francesco Ianniello, σε συνέντευξη που έδωσε στο TravelDailyNews, στο Portimao<...>

της Πορτογαλίας στα πλαίσια του Forum που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2007.

«Για πρώτη φορά καλωσορίζουμε 500 συνέδρους, ενώ τις προηγούμενες φορές ο αριθμός κυμαινόταν στους 200-250. Το φετινό θέμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ είναι η ανταγωνιστικότητα και η αειφορία του Ευρωπαϊκού Τουρισμού» είπε ο κ. Ianniello.

Σε ερώτηση για το πώς η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τις μεγάλες διαφορές και αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της ο κ. Ianniello τόνισε ότι «οι διαφορές μας, που φυσικά και υπάρχουν, είναι και το δυνατό σημείο της Ε.Ε. Από αδυναμία μπορούμε να το κάνουμε πλεονέκτημα ιδίως στον κλάδο του τουρισμού. Όλη η Ευρώπη είναι τουριστική. Δεν υπάρχουν περιοχές χωρίς τον τουρισμό ή όπου ο τουρισμός να μην είναι σημαντικός, ιδίως για την οικονομία. Στο φόρουμ μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό και να παρουσιάσουμε την νέα ατζέντα για την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού τουρισμού, ‘Agenda for a sustainable and competitive European Tourism’».

Τον επόμενο χρόνο το European Tourism Forum θα γίνει στη Γαλλία και μάλιστα στο Παρίσι. Το EDEN του 2008 θα έχει θέμα Local Intangible Assets, και σύμφωνα με τον Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ε.Ε κ. Gunter Verhengen, «ήδη υπάρχουν προορισμοί προς βράβευση από 18 χώρες». Ο κ. Verheugen δήλωσε ξεκάθαρα ότι «η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού Τουρισμού συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική της Ε.Ε., όμως το πρόβλημα είναι η εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε.». «Οι Τοπικοί Οργανισμοί Τουρισμού πρέπει να βρουν τον τρόπο να εφαρμόσουν τις οδηγίες μας, γιατί η εφαρμογή ανήκει σε αυτούς. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι φιλικός προς το περιβάλλον, αλλά εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις και διαθέτουν τη γη δεν εφαρμόζουν αυτά που λέει η Ε.Ε.» συνέχισε ο κ. Gunter Verhengen.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top