Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΜεγάλη η επιτυχία του φετινού Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τον Τουρισμό
Francesco Ianniello

Μεγάλη η επιτυχία του φετινού Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τον Τουρισμό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Τουρισμό, το 6ο στη σειρά, 6th European Tourism Forum, ETF, ο κ. Francesco Ianniello, σε συνέντευξη που […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Τουρισμό, το 6ο στη σειρά, 6th European Tourism Forum, ETF, ο κ. Francesco Ianniello, σε συνέντευξη που έδωσε στο TravelDailyNews, στο Portimao<...>της Πορτογαλίας στα πλαίσια του Forum που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2007.

«Για πρώτη φορά καλωσορίζουμε 500 συνέδρους, ενώ τις προηγούμενες φορές ο αριθμός κυμαινόταν στους 200-250. Το φετινό θέμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ είναι η ανταγωνιστικότητα και η αειφορία του Ευρωπαϊκού Τουρισμού» είπε ο κ. Ianniello.

Σε ερώτηση για το πώς η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τις μεγάλες διαφορές και αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της ο κ. Ianniello τόνισε ότι «οι διαφορές μας, που φυσικά και υπάρχουν, είναι και το δυνατό σημείο της Ε.Ε. Από αδυναμία μπορούμε να το κάνουμε πλεονέκτημα ιδίως στον κλάδο του τουρισμού. Όλη η Ευρώπη είναι τουριστική. Δεν υπάρχουν περιοχές χωρίς τον τουρισμό ή όπου ο τουρισμός να μην είναι σημαντικός, ιδίως για την οικονομία. Στο φόρουμ μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό και να παρουσιάσουμε την νέα ατζέντα για την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού τουρισμού, ‘Agenda for a sustainable and competitive European Tourism’».

Τον επόμενο χρόνο το European Tourism Forum θα γίνει στη Γαλλία και μάλιστα στο Παρίσι. Το EDEN του 2008 θα έχει θέμα Local Intangible Assets, και σύμφωνα με τον Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ε.Ε κ. Gunter Verhengen, «ήδη υπάρχουν προορισμοί προς βράβευση από 18 χώρες». Ο κ. Verheugen δήλωσε ξεκάθαρα ότι «η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού Τουρισμού συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική της Ε.Ε., όμως το πρόβλημα είναι η εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε.». «Οι Τοπικοί Οργανισμοί Τουρισμού πρέπει να βρουν τον τρόπο να εφαρμόσουν τις οδηγίες μας, γιατί η εφαρμογή ανήκει σε αυτούς. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι φιλικός προς το περιβάλλον, αλλά εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις και διαθέτουν τη γη δεν εφαρμόζουν αυτά που λέει η Ε.Ε.» συνέχισε ο κ. Gunter Verhengen.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024