Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παπαγιαννάκης: Απροστάτευτο το Πήλιο λόγω ανεξέλεγκτης δόμησης

Δώρα Σγάρτσου - 07 Νοέμβριος 2007, 00:00

Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργο Σουφλιά, για την “ανεξέλεγκτη” δόμηση στο Πήλιο, κατέθεσε χτες ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης, καταγγέλοντας πως δεν ακολουθούνται τόσο<...>

οι όροι του Π.Δ. του 1980, που χαρακτηρίζει την περιοχή του Πηλίου ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προστατεύει με ειδικούς όρους, όσο και οι όροι (χωροταξική μελέτη), που αναφέρονται σε ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη.

“Το πρόβλημα” ανέφερε χαρακτηριστικά, “ξεκινάει το 1986, όταν ορίστηκαν τα νέα όρια των οικισμών, που στην περίπτωση του Πηλίου ορίστηκαν άκριτα, άμετρα και ενάντια στις απαιτήσεις του Π.Δ. του 1985 (περί πολεοδόμησης οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων)”.

Ενόψει της έκδοσης του νέου Π.Δ., πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα και ανεπίστρεπτες καταστάσεις, και βάσει της θέσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπέρ της άμεσης κατάργησης της εκτός σχεδίου πόλεως δόμησης, ο κ. Παπαγιαννάκης ρώτησε τον κ. Υπουργό: “Με ποιες άμεσες ρυθμίσεις θα διασφαλιστεί η προστασία του Πηλίου από την ανεξέλεγκτη δόμηση και θα αποφευχθεί οριστικά η αλλοίωση του χαρακτήρα του;”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top