Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ

Ερώτηση-παρέμβαση για το `ευρωφακέλωμα` κατέθεσε και ο Παπαδημούλης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Νοέμβριος 2007, 00:00

Ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας εξηγήσεις για την επέκταση της συμφωνίας PNR (για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων επιβατών αεροπορικών εταιριών), που είχε συνάψει με τις Η.Π.Α., και σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρά τις αντιδράσεις του ευρωκοινοβουλίου και ευρωπαϊκών οργανώσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών κατέθεσε...

Ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας εξηγήσεις για την επέκταση της συμφωνίας PNR (για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων επιβατών αεροπορικών εταιριών), που είχε συνάψει με τις Η.Π.Α., και σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρά τις αντιδράσεις<...>

του ευρωκοινοβουλίου και ευρωπαϊκών οργανώσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών κατέθεσε χτες και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κατά τον κ. Παπαδημούλη, “εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ψήφισμά του (12.7.2007) είχε επικρίνει την συμφωνία ΡΝR EE-HΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας των δεδομένων και ότι στερείται δημοκρατικής εποπτείας, η Επιτροπή στο ανακοινωθέν της αναφέρει ότι: «Η χρήση αυτού του εργαλείου μπορεί, ωστόσο, να είναι αποτελεσματική μόνο με απόλυτο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων προστασίας των δεδομένων και εφόσον παρέχονται όλες οι σχετικές εγγυήσεις στους πολίτες”.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να ενημερωθεί από την Επιτροπή “για ποιο λόγο αποφασίζει να προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση παρά την δηλωμένη αντίθεση του ευρωκοινοβουλίου και τις διαμαρτυρίες ευρωπαϊκών οργανώσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων; Με ποιο τρόπο θα διεξάγεται η διαδικασία της διαβίβασης των δεδομένων; Πόσα και ποια δεδομένα θα διαβιβάζονται στις εθνικές αρχές, για πόσο διάστημα θα διατηρούνται;”.

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: “Η κυνική αγνόηση από την Επιτροπή των ενστάσεων και προτάσεων του Ευρωκοινοβουλίου σε ένα σοβαρό θέμα που αφορά στα προσωπικά δεδομένα και τα ατομικά δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών εντείνει το έλλειμμα δημοκρατίας στην λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η απαράδεκτη πρόταση της Επιτροπής, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την νομική και συνταγματική τάξη της Ελλάδας και άλλων κρατών - μελών. Ερώτημα, πάντως παραμένει, η στάση του Έλληνα Επιτρόπου στο ζήτημα αυτό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top