Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Τουρισμός

Περισσότερα από 300 άτομα στο συνέδριο των ΣΕΠΕ-ΣΕΤΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Νοέμβριος 2007, 00:00

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, οι εργασίες του Συνεδρίου “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Τουρισμός”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, οι εργασίες του Συνεδρίου “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Τουρισμός”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών<...>

Ελλάδας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της dte-Digital Technology Expo 2007 (8 - 11 Νοεμβρίου 2007) που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ στο Συνεδριακό Κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα.

Το Συνέδριο “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Τουρισμός” διοργανώθηκε με στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των κλάδων ΤΠΕ και Τουρισμού, ώστε οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Τουρισμού να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν αναπτυξιακά τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η χρηματοδότηση του Συνεδρίου καλύφθηκε από τη Δράση 33/ 2005: “Enhancing the cooperation between ICT suppliers and SMEs at regional Levell” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι προσδοκίες των διοργανωτών για την ανταπόκριση των κλάδων επιβεβαιώθηκαν από την προσέλευση, καθώς το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 σύνεδροι, που περιελάμβαναν επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, επιχειρήσεις του κλάδου Τουρισμού, εκπροσώπους σχετικών Οργανισμών και Φορέων, αλλά και ερευνητές, σπουδαστές και των δύο κλάδων. Το Συνέδριο αποτέλεσε, κατά την εκτίμηση όλων, συμμετεχόντων και διοργανωτών, ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να ξεκινήσει μια δημιουργική περίοδος συνεργασίας. Επιπλέον, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η ειδική ενότητα για επιχειρηματικές συναντήσεις που αξιοποίησαν οι εκπρόσωποι από τον χώρο του Τουρισμού και της Πληροφορικής.

Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορούσε στην θεωρητική, αλλά και στην πρακτική προσέγγιση των αναγκών που υπάρχουν και των λύσεων που μπορούν να δοθούν μέσα από τη στενότερη συνεργασία του ταχύτατα αναπτυσσόμενου και δημιουργικού κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και του νευραλγικού για την οικονομία κλάδου του Τουρισμού. Ως εκ τούτου έχει πλέον τεθεί το πλαίσιο συζήτησης και έχουν μπει οι βάσεις για την παραγωγική εφαρμογή των ΤΠΕ στον Τουρισμό γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και των δύο κλάδων.

Σημειώνεται πως στο Συνέδριο η εταιρία Travel Media Applications, που εκδίδει τις καθημερινές εφημερίδες Travel Daily News Greece & Cyprus και Travel Daily News International εκπροσωπήθηκε από την κα Ράνια Δεϊμέζη, Project Manager, η οποία μίλησε για το Search Engine Optimization (SEO), με θέμα “Ανοίγοντας τους ορίζοντες της ΜΜΕ ελληνικής τουριστικής επιχείρησης στο Διαδίκτυο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top