Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Περιοδεία Καμμένου σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Νοέμβριος 2007, 00:00

Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πάνος Καμμένος, επέστρεψε την Κυριακή από τη Σάμο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της νήσου και συναντήθηκε<...>

με τοπικούς παράγοντες. Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε στη Σύμη τον Πανορμίτη και πήρε μέρος στον εορτασμό του Ταξιάρχη.

Ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Σύμης, τον δήμαρχο και φορείς της νήσου και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των ζημιών στο Μοναστήρι του Πανορμίτη. Ο κ. Καμμένος εξήγγειλε υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές για την οργάνωση του ιστορικού αρχείου και έδωσε εντολή στο Λιμενικό Ταμείο Ρόδου να σταλεί άμεσα τεχνική επιτροπή για την εκτέλεση έργων ενίσχυσης της προκυμαίας, μπροστά στο ιστορικό ρολόι.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε εν συνεχεία τους Λειψούς και πήρε μέρος στη συνεδρίαση της τοπικής επιτροπής του νομού Δωδεκανήσου. Ο Υφυπουργός δέχτηκε τα ευμενή σχόλια των δημάρχων για την ενεργοποίηση και τους χειμερινούς μήνες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με ταχύπλοο τέσσερις (4) φορές την εβδομάδα με τη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σύμφωνα με την οποία η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του Πειραιά με τα Δωδεκάνησα, πέραν των γνωστών συνδέσεων, θα περιλαμβάνει τους Λειψούς, τη Νίσυρο, την Τήλο και τη Σύμη δύο (2) φορές την εβδομάδα και την Αστυπάλαια τρεις (3) φορές.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τους Αρκιούς και σε συγκέντρωση των κατοίκων τους ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την υπόσχεση του δημάρχου της Πάτμου για την άμεση ενεργοποίηση του νόμου για την παροχή τίτλων ιδιοκτησίας στους μόνιμους κατοίκους. Δεσμεύτηκε επίσης, σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Υγείας να εξασφαλίσει την αποστολή γιατρού μία φορά την εβδομάδα στους Αρκιούς. Επίσης επισκέφθηκε το Μαράθι και συναντήθηκε με τους επτά (07) κατοίκους του νησιού με τους οποίους συζήτησε το θέμα της εξασφάλισης δρομολογίου για τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων και έδωσε άμεση εντολή για διπλασιασμό των δρομολογίων.

Τέλος με εντολή του, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απόστειλε ποσότητα καυσίμων για την ηλεκτροδότηση κατά τους χειμερινούς μήνες του νησιού, λόγω της απόφασης της ΔΕΗ να διακόψει την χορήγηση καυσίμων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top