Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε αποκλεισμό απειλούνται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα
Παρέμβαση του Νομάρχη Πειραιά

Με αποκλεισμό απειλούνται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα

Σήμα κινδύνου προς την Κυβέρνηση εκπέμπει ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, καθώς το ακριτικό νησί των Αντικυθήρων παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από τις 5 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα ήδη να […]

Σήμα κινδύνου προς την Κυβέρνηση εκπέμπει ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, καθώς το ακριτικό νησί των Αντικυθήρων παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από τις 5 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα ήδη να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις<...>σε τρόφιμα και φάρμακα στο νησί. Τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης στερούνται όμως και τα Κύθηρα, καθώς η έκτακτη δρομολόγηση άλλου πλοίου την περασμένη Τετάρτη έδωσε προσωρινή μόνο λύση στο πρόβλημα.

Ο Νομάρχης Πειραιά με επιστολή του ήδη από την περασμένη Τετάρτη καλούσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να δώσει οριστική λύση στην επικοινωνία των δύο νησιών με την ηπειρωτική χώρα, καθώς όπως είναι γνωστό, το μοναδικό πλοίο που συνδέει ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τον Πειραιά, το «Μυρτιδιώτισσα» της εταιρίας ΑΝΕΝ, σταμάτησε το καθιερωμένα δρομολόγιά του λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν σε αυτό εργαζόμενοι, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά, χωρίς σύνδεση με την Πελοπόννησο και με ισχνά αεροπορικά δρομολόγια, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα απειλούνται με έναν πρωτοφανή εν έτει 2007 ιδιότυπο αποκλεισμό. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη εδώ και τώρα να μεριμνήσει και να βρει λύση για την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Οποιαδήποτε χρονοτριβή στην επίλυση του προβλήματος θα επιβαρύνει σημαντικά την ομαλή κοινωνική, εμπορική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών και για το λόγο ζητάμε την εντός της ημέρας αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσής τους» δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Πειραιά, συμπληρώνοντας: «Επειδή θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός μη καταβολής δεδουλευμένων από την ιδιοκτήτρια εταιρία στους εργαζομένους, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματά τους και ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας προς την ιδιοκτήτρια εταιρία, προκειμένου να τους καταβληθούν οι μισθοί που τους οφείλονται».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024