Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωτοβουλία της Υπερνομαρχίας για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Πρωτοβουλία της Υπερνομαρχίας για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Τη σύσταση μόνιμης επιτροπής παρακολούθησης και διεκδίκησης όλης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου αποφάσισαν σε προχτεσινή συνάντηση τους η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, κα Ντίνα Μπέη και οι δήμαρχοι Ελληνικού, κ. Χρ. […]

Τη σύσταση μόνιμης επιτροπής παρακολούθησης και διεκδίκησης όλης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου αποφάσισαν σε προχτεσινή συνάντηση τους η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, κα Ντίνα Μπέη και οι δήμαρχοι Ελληνικού, κ. Χρ. Κορτζίδης,<...>Αλίμου κ. Θ. Ορφανός, Αργυρούπολης κ. Δ. Ευσταθιάδης και Γλυφάδας κ. Γ. Θεοδωρόπουλος. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, οι δήμοι, επιστημονικοί φορείς, οικολογικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, ενώ επικεφαλής της προσπάθειας για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού τέθηκε η Υπερνομαρχία.

Κατά τη συνάντηση, η κα Μπέη τόνισε στους εκπρόσωπους του Α` βαθμού αυτοδιοίκησης ότι το ζήτημα θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών – Πειραιώς. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ούτε ένα μέτρο να μην πολεοδομηθει στο Ελληνικό» τόνισε σε δηλώσεις της η Υπερνομαρχης Αθηνών – Πειραιώς. Και πρόσθεσε: «Το Μητροπολιτικό Πάρκο, μετά και τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να αποκτήσει ανάσα το λεκανοπέδιο. Συμπαραστεκόμαστε στο αγώνα των δήμων Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Η Υπερνομαρχία θέτει ως πρώτη της προτεραιότητα τη διάσωση και ανάδειξη του Αττικού Πρασίνου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από τη συνεργασία της Υπερνομαρχίας, των δήμων και των φορέων, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Συνάντηση Νομάρχη Αθηνών με τους δημάρχους Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού

Την αμέριστη συμπαράστασή του για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού χωρίς την παραμικρή τσιμεντοποίηση του χώρου, εξέφρασε από την πλευρά του και ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Γιάννης Σγουρός, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο γραφείο του με τους δημάρχους Αλίμου, κ. Θάνο Ορφανό, Αργυρούπολης κ. Δημήτρη Ευσταθιάδη, Γλυφάδας κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο και Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη.

Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας έχει εγκαίρως πάρει ομόφωνη απόφαση να μην τσιμεντοποιηθεί κανένας ελεύθερος χώρος, όπως το Ελληνικό, το Γουδί κ.α., καθώς επίσης και για το γεγονός ότι η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αθηνών εισηγείται αρνητικά προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή και το Νομαρχιακό Συμβούλιο σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για το τμήμα canoe & kayak του Ελληνικού.

Επίσης, οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν για την πρόταση του Νομάρχη Αθηνών προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά, να παρευρεθεί και να ενημερώσει τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις προθέσεις του σχετικά με την τύχη του Ελληνικού πριν από τη σύνταξη οριστικών μελετών. Οι τέσσερις δήμαρχοι από την πλευρά τους εκτός από τη συμπαράσταση ζήτησαν από το Νομάρχη Αθηνών να παρευρεθούν και αυτοί στην ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εφόσον ο κ. Σουφλιάς αποδεχθεί τη σχετική πρόταση, και συμφωνήθηκε να σταλεί από κοινού πρόσκληση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νομαρχίας Αθηνών και των δήμων για την οργάνωση όλων των κινήσεων και εκδηλώσεων που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος το Ελληνικό να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο.

Ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Σγουρός, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να είμαστε ενωμένοι όλοι για τον κοινό σκοπό. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Συμμερίζομαι απόλυτα την παραίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια, να αφυπνιστούμε όλοι. Τόσο το θέμα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, όσο και οι διάφορες προτάσεις για τη δήθεν αξιοποίηση του χώρου, δεν πείθουν όχι μόνον εμάς, αλλά ούτε και τους πολίτες. Περιμένουμε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να μας ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις του και γιατί όχι, να μας πείσει. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024